VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 6.0/10 (5 ääntä )

Ikari Warriors


Ikari Warriors on vuonna 1986 julkaistu kolikkopeli valmistajanaan SNK Playmore. Japanissa peli tunnetaan nimellä ”Ikari”, joka tarkoittaa vihaa. Peli on Commando-klooni, mutta se saavutti pitkäkestoisen suosion muista tuon ajan vastaavista peleistä poiketen.

Alkuperäisessä kolikkopeliversiossa uutuutena oli 360 astetta kääntyvät peliohjaimet. Kääntämällä ohjainta valitaan ampumissuunta. Muuten pelihahmo liikkuu normaalisti siihen suuntaan mihin tikkua käännetään. Ampumisnapin lisäksi kranaatin heittämiselle on oma nappinsa. Pelialueella olevia panssarivaunuja voi ottaa käyttöönsä, jolloin ohjaus pysyy kuitenkin samanlaisena (panssarivaunu räjähtää, kun ruudulle ilmestyvä bensamittari näyttää tyhjää).

Toinen piirre mikä erotti Ikari Warriorsin muista Commando-klooneista oli mahdollisuus kahden pelaajan samanaikaiseen kaksinpeliin.

Peli käännettiin lukuisille tietokoneille ja pelikonsolelille, mutta käännöksistä puuttuu ampumissuunnan valinta kolikkopelin tapaan (vaikka tämän olisi voinut toteuttaa näppäimistön avulla, kuten kolikkopeliemulaattorissa voi tehdä). Nintendo -versio on pistetty kokonaan uusiksi ja siinä on paljon suurempi pelialue eri tasoineen. 16-bittisissä käännöksissä on alkuperäisversiota hieman koreampi grafiikka. Commodore 64:lle on kaksi eri versiota, joista Eliten versio on selvästi huolellisemmin tehty. Elite vastasi myös useimmista muista tietokonekäännöksistä. Nintendolle pelistä on jatko-osia.

Youtube video Amigan Ikari Warriors pelistä :

Viittaukset : Wikipedia Ikari Warriors kuvaus pelistä

Ikari Warriors, 6.0 out of 10 based on 5 ratings
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

22.2.2012

Jätä kommentti