VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 8.3/10 (4 ääntä )

Hill Street Blues


Hill Street Blues on Krisalis Software Ltd:n tekemä toimintapeli, joka pohjautuu saman nimiseen 80-luvun poliisi televisiosarjaan. Peli julkaistiin 1991 Amiga 500:selle, Atari ST:lle ja PC:n MS-DOS:ille.

Pelissä pelaaja asettuu kapteeni Furillon rooliin Hill Streetin poliisilaitoksella. Alueella on rikollisuus kasvanut ja tehtävänäsi on pysäyttää rikosaalto ja pitää kadut turvallisina. Peli on sekoitus kadulla tapahtuvaa toimintaa ja toimistossa tietokoneen äärellä rikosten selvitystä. Katunäkymässä pelaaja pääsee käveleen Hill Streetin kaduilla, tekemään pidätyksiä ja ohjaamaan liikennettä. Kaupungissa kulkeminen käy joko poliisiautolla tai kävellen. Kaupunki on yllättävän suuri ja rikollisen etsiminen on usein hankalaa puuhaa ihmisten joukosta. Pelaaja saa yleensä keskuksen kautta ilmoituksen tapahtuneesta rikoksesta, jota on lähdettävä selvittään. Ilmoituksia saattaa tulla useitakin peräkkäin ja pidätyksiä saattaa jäädä paljonkin tekemättä. Epäilty henkilö kävelee usein kadulla ihan normaalin ihmisen tavoin ja ihmisiä on verrattava pidätettävien tietokantaan, onko kyseisestä henkilöstä hakua päällä. Rikollisen pidätettyä hänet on laitettava rautoihin ja raahattava Hill Streetin poliisilaitokselle. Rikokset vaihtelevat aina näpistyksistä ja huumausainerikoksista murhiin joissa murhaajien kiinniottaminen on aina vaarallista. Pidätysten ohella pelaajan on myös tarvittaessa soitettava ambulanssin hakemaan loukkaantuneet ihmiset, tai ruumisauton hakemaan kuolleet. Pelaajalla on käytössään Hill Streetin poliisilaitokselta useita televisiosarjasta tuttuja hahmoja, joilla hän voi suorittaa tehtäviä. Joillakin hahmoilla on omia ominaisuuksia, esim. Hunterilla on mahdollisuus järjestää SWAT joukot paikalle.

Peli on graafisesti kaunista katseltavaa ja kaupunki tarpeeksi suuri sisältäen monia kivoja yksityiskohtia. Tehtävät vaihtelevat monipuolisesti ja niiden suorittaminen on usein loogista ja helppoa. Pitkälle mentäessä rikoksia saattaa kuitenkin ilmestyä samanaikaisesti useita kymmeniä, joita ei pysty suorittaan järjestyksessä mikä hieman puuduttaa peli-intoa. Vanhojen rikosten selvittäminen ja rikollisten jahtaaminen kaupungista on näissä tapauksissa kuin etsisi neulaa heinäsuovasta. Peli on kuitenkin hyvin viihdyttävä ja pelaamisen arvoinen kokemus.

 

Hill Street Blues , 8.3 out of 10 based on 4 ratings
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

29.8.2012

Yksi vastaus to “Hill Street Blues”

  1. Mick sanoo:

    Peliä en ole koskaan kyllä pelannut mutta sarja on paras poliisisarja joka on koskaan tehty. Piste.

Jätä kommentti