VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 6.3/10 (6 ääntä )

Gun.Smoke

Gun Smoke Intro Auringonlasku Cowboy Länkkäri

Gun.Smoke on Capcomin 1985 tekemä ylhäältä kuvattu Villin lännen ampumapeli, joka julkaistiin Nintendo Entertainment System:ille ja arcade kolikkopelinä. Pelissä pelaaja astuu palkkionmetsästäjä Billy Bobin bootseihin, jonka tehtävänä on ottaa kiinni lainsuojattomia.

Gun.Smoke on melko samankaltainen peli, kuin Capcomin Commando puettuna Cowboy-vaatteisiin ja stetsoniin. Peli on kuvattu ylhäältä ja kamera seuraa ylöspäin etenevää hahmoa. Pelaaja pystyy ampumaan vain kolmeen eri suuntaan, yläviistoihin ja suoraan ylös. Pelaaja menettää elämän, jos häntä ammutaan, tai hän jää vihollisen jalkoihiin.  Pelaaja menettää elämän myös jos hän jää vierivän kuvaruudun alaosasta jälkeen esimerkiksi johonkin esteeseen jumiin.  Pelaaja voi kerätä radalta myös erilaisia asioita, joista esim. hevonen antaa pelaajalle suojan kolmeen osumaan, buutsit antavat pelaajalle nopeutta kävelyyn,  erilaisia  panoksia jotka mahdollistavat nopeammin kulkevat luodit, sekä kivääreitä, jotka mahdollistavat pidemmät laukaukset. Usein esineet ovat piilopaikoissa, kuten tynnyreissä, jotka pelaajan on rikottava ampumalla. Matkan varrelta löytyy myös muitakin kerättäviä tavaroita, jotka vaikuttavat pelin pistemäärään.  Pelin viholliset säntäävät pelaajaa vastaan kadulla, sekä väijyvät ikkunoista. Matkan varrella vastaan tulee asukkaita, jotka haluavat auttaa pelaajaa esim. aseilla.

Gun.Smoke on hauska Länkkäripeli, jossa hahmon liikkuminen on sulavaa ja 8-bittiset musiikit tunnelmaan sopivaa spagettiwestern ulinaa. Radalla eteneminen ja tähtäysjärjestelmä on ratkaistu onnistuneesti siten ettei pelaajan tarvitse ohjailla hahmoa väärään suuntaan. Graafisesti peli on perus 8-bittisen Nintendon tasoa.

 YouTube video Gun.Smoke pelistä

Gun.Smoke, 6.3 out of 10 based on 6 ratings
Gun.Smoke koodit ja vihjeet Kopioi leikepöydälleNäytä koodit
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

26.10.2012

Jätä kommentti