VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 4.2/10 (5 ääntä )

Graffiti Man


Graffiti Man on reLine Softwaren tekemä ja Rainbow Artsin 1987 julkaisema tasohyppelypeli Amiga 500-, Commodore 64/128 ja Atari ST laitteistolle.

Pelin juonessa nuori graffititaiteilija Mickey päättää liittyä paikalliseen Art de Mauer joukkioon, johon ei kuitenkaan ihan kuka tahansa pääse liittymään. Todistaakseen kykynsä Mickey päättää lähteä kaupungille tekemään värikkäitä graffiteja pitkin harmaata asvalttiviidakkoa.

Pelissä pelaajan on juostava kaupungin katuja pitkin väistellen vihaisia ihmisiä. Jokainen vihainen ihminen kulkee katua pitkin tiettyä linjaa pitkin, joten peli muistuttaa hieman Frogger peliä. Kun pelaaja on selvittänyt tiensä katujen läpi kohteeseen, on pelaajan spraymaalattava graffiti tietyssä ajassa. Graffitin maalaamisessa pelaajan on maalattava valmiiseen graffitiin pinta päälle. Maalauksessa on pyrittävä osumaan alkuperäisen maalauksen ja väritettävä sitä mahdollisimman paljon. Maalin loputtua pelaaja jatkaa peliä seuraavaan rataan.

Pelaajalla on käytössään 3 elämää pelin alussa, mutta keräämällä 12 spraypurkkia, saa pelaaja lisäelämän. Törmäämällä viholliseen pelaaja joko haavoittuu, menettäen osan spraymaaleistaan, tai pelaajan spraymaalit räjähtävät kokonaan ja pelaaja menettää yhden elämän.

Peli koostuu 4 eri radasta: katu, rautatieasema, satama ja puisto. Pelin kaikki radat ja niiden tehtävät ovat täysin identtisiä, vain taustat ja hahmot muuttuvat toiseen ulkoasuun. Pelin viholliset koostuvat erilaisista ihmisistä, kuten poliisi, rullatuolipotilaista, vanhuksista ja monista muista eri hahmoista.

Pelin ohjaaminen tapahtuu joystickillä ja hiirellä. Itse katuosuuksissa pelaaja juoksee ja väistelee joystickillä ja graffitien maalaaminen tapahtuu taas hiirellä.

Kyseinen peli ei koskaan saavuttanut suurta julkisuutta, eikä se saanut hyviä arvosteluita pelilehdiltä. Pelaajat moittivat peliä hyvin vaikeaksi ja muutenkin huonolaatuiseksi. Peli on todellakin vaikea ja tietämätön pelaaja kuolee radalla muutamassa sekunnissa, jos ei tiedä mitä pitää tehä.


YouTube video Graffiti Man pelistä

Graffiti Man muualla:

Graffiti Man, 4.2 out of 10 based on 5 ratings
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

24.12.2013

Jätä kommentti