VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 5.5/10 (2 ääntä )

Gold of the Americas: The Conquest of the New World


Gold of the Americas: The Conquest of the New World on Strategic Studies Groupin 1989 tekemä strategiapeli Amerikan valloituksesta 1500-luvulla. Peli julkaistiin Amiga 500:selle, Atari ST:lle, sekä PC:n MS-DOS:ille.

Pelissä pelaaja on tutkimusretken johtaja, joka on juuri löytänyt tiensä uuteen maailmaan tehtävänään valloittaa mahdollisimman suuren alueen Amerikan mantereista oman kuningaskuntansa alaisuuteen. Pelaaja voi valita kuuluuko hän Englannin, Espanjan, Portugalin, vai Ranskan alaisuuteen. Pelialueena on koko Pohjois- ja Etelä-Amerikka, jotka on jaettu pieniin palasiin, joilta pelaaja tai muut vastustajat voivat valloittaa itselleen maa-alueita. Pelissä voidaan ostaa uudisraivaajia, sotilaita, orjia ja laivoja, jotka tuodaan Amerikan mantereelle. Väliajoin pelissä saadaan apua omalta kuninkaalta, joka kuitenkin vaatii korkean osuuden valloituksista. Pääasiassa pelaajan tulee pelissä vallata uusia alueita, kunnes alueet on jaettu muiden pelaajien osiin, jonka jälkeen alkaa alueista sotiminen toisia pelaajia vastaan. Pelissä voidaan tienaa rahaa myös kaupankäynnillä. Pelissä ei ole lainkaan Amerikan itsenäisyyttä, kuten esim. Sid Meierin Colonization pelissä, vaan peliä pelataan 30 kymmenvuotista jaksoa, jonka jälkeen suurimmat maa-alueet omaava pelaaja on voittanut pelin.

Pelin käyttöliittymä on yksinkertainen ja helppo oppia. Grafiikaltaan peli on melko vaatimattoman näköinen verrattuna aikakautensa muihin strategiapeleihin. Kartta on jaettu melko suuriin alueisiin ja kartan koko melko pieni, joka olisi voitu jakaa koko näkymän kokoiseksi ja alueet pienemmiksi palasiksi. Peli on kuitenkin melko viihdyttävä, eikä sisällä lainkaan Colonization pelin tyypillistä mikromanagerointia, mihin Colonization peliä pelatessa usein väsähti. Kyseessä on kuitenkin kokeilemisen arvoinen peli varsinkin strategiapeleistä pitäville.

Kuvankaappauksia Gold of the Americas: The Conquest of the New World pelistä :

Gold of the Americas: The Conquest of the New World, 5.5 out of 10 based on 2 ratings
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

28.8.2012

Jätä kommentti