VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 8.5/10 (2 ääntä )

Gobliiins tiedoston lataus
Lataa Gobliiins
Koko: 0.00B
ladattu: kertaa

Gobliiins

Gobliiins Puu Omenat Silta Pulmanratkonta Seikkailu

Gobliiins on Coktel Visionin tekemä ja myöhemmin Sierra On-Line:n vuonna 1992 julkaisema seikkailupelisarja, joka sisältää monia pieniä pulmanratkontatehtäviä. Pelit julkaistiin alustoille: Amiga 500, Atari ST, MS-DOS ja Macintosh.

Gobliins pelit poikkeavat tyypillisistä juonenkäänteisiin pohjautuvista seikkailupeleistä sen pienillä pulmanratkontatehtävillään. Jokaisessa pelin kuvaruudussa on jokin pieni pulma, joka pelaajan on selvitettävä peikkojen yhteistyöllä, ennen seuraavaan paikkaan etenemistä.

Pelin alkuperäisenä konseptina oli pelaajan mahdollisuus ohjata kolmea eri goblinia, joista jokaisella peikolla on omat vahvuudet tehtävien suorittamisessa. Pulmanratkontatehtävät vaativatkin usein kaikkien golbineiden yhteystyötä ja pelaajan nokkeluutta. Pulmien ratkaisut löytyvät yleensä samasta pelitilanteen näkymästä ja paikoitellen edellisen pulmanratkontapaikan läheisyydestä. Pelaaja voi liikuttaa vain yhtä goblinia kerrallaan ja vaihtaa ohjattavaa golbinia lennosta toiseen näin halutessaan. Ensimmäisessä Gobliiins pelissä goblinit omaavat yhteisen energian, joten yhden gobliinin jättäminen väärään paikkaan saattaa olla kohtalokasta. Pelin puzzlet ovat usein hieman epäloogisia ja pelaajan täytyy kokeilla useaa eri vaihtoehtoa ongleman ratkaisuun. Pelissä esiintyvä energiamittari vähenee aina kun peikolla tehdään epälooginen ratkaisu, joten kokeileminen saattaa aiheuttaa peikkojen kuolemisen. Onneksi pelaaja voi jatkaa tehtävää aina samasta kuvaruudusta. Jos pelaaja pääsee pelin kertaalleen läpi, saa hän käyttöönsä koodin, joka estää energiamittarin vähenemisen virheistä, joka helpottaa pelaamista.

Gobliins sarja on graafisesti erittäin värikäs ja selkeä, mikä ei ole huono asia. Gobliiinsin parissa viettää tovin jos toisenkin. Pulmanratkontatehtävät ja pelin huumori ovat hauskoja, mutta paikoitellen pelin puzzlet ovat hieman liian hankalia ja peli seisahtuu paikalleen.

Kaikki Goblins pelit on saatavilla CD formaattina jotka sisältävät myös ääninäyttelyn diskettiversioiden goblinish siansaksan tilalle, jota goblinit mongertavat diskettiversioissa.

Goblins sarjan pelit

  • Gobliiins
  • Gobliins 2: The Prince Buffoon
  • Goblins Quest 3

Kuvankaappauksia Gobliiins pelistä

YouTube video Gobliiins pelistä

Gobliiins, 8.5 out of 10 based on 2 ratings
Gobliiins koodit ja vihjeet Kopioi leikepöydälleNäytä koodit
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

10.4.2013

Jätä kommentti