VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 8.2/10 (9 ääntä )

Giana Sisters


The Great Giana Sisters on Rainbow Artsin vuonna 1987 julkaisema tasohyppelypeli Amigalle, Amstrad CPC:lle, Atari ST:lle ja Commodore 64:lle. Commodore 64 -version introssa pelin nimeksi mainitaan The Great Gianna Sisters. Pelin kehitti Time Warp Productions. Pelin grafiikan suunnitteli Manfred Trenz, musiikin sävelsi Chris Hülsbeck. Commodore 64 -version on ohjelmoinut Armin Gessert. Vuonna 2005 pelistä julkaistiin matkapuhelinversio nimeltään Armin Gessert’s Giana Sisters. Sittemmin myös Nintendo DS:lle on julkaistu uudelleenlämmitelty versio vanhasta klassikosta nimellä Giana Sisters DS.

The Great Giana Sisters muistuttaa vahvasti Nintendon Super Mario Bros. -peliä. Commodore 64 -version kannessa oli jopa Nintendon peliä pilkkaava lause ”The brothers are history” (suom. veljekset ovat historiaa). Nintendon uhattua Rainbow Artsia oikeustoimilla Rainbow Arts veti The Great Giana Sistersin myynnistä pian sen julkaisun jälkeen ja peruutti lisäksi ZX Spectrumille suunnitellun version julkaisemisen.

Alkuperäiset kopiot pelistä ovat nykyään korkeissa hinnoissa keräilijöiden keskuudessa.lähde? Huolimatta pelin huonosta saatavuudesta videopelimarkkinoilla pelin luvaton kopiominen on vienyt sen nopeasti kulttimaineeseen.lähde? Krakkerit ovat myös muuntaneet pelin spritejä luodakseen Commodore 64:lle ad hoc -version Super Mario Bros. -pelistä.

The Great Giana Sistersin tunnusmusiikki on hyvin tunnettu chiptune-musiikin harrastajien piireissä ja erityisesti SID-fanien keskuudessa.lähde? Valintaruudun musiikkia on soitettu chiptune-musiikkiin erikoistuneilla nettiradioasemilla. Pelin musiikkia on myös esitetty täyden orkesterin voimin kolmannessa Symphonic Game Music Concertissa vuonna 2005. Lisäksi ruotsalaisen Machinae Supremacy -yhtyeen The Great Gianna Sisters -kappale on coveri pelin teemamusiikista.

 Giana sisters Youtube video :

Viitteet : Giana sisters Wikipedia kuvaus

Giana Sisters, 8.2 out of 10 based on 9 ratings
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

28.9.2011

Voit jättää vastauksen, tai trackback omalta sivustolta.

Jätä kommentti