VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 7.5/10 (6 ääntä )

Ghostbusters


Ghostbusters on Activision:in tuottama Ghostbusters elokuvaan pohjautuva toimintapeli, joka julkaistiin 1984 C-64:lle. Pelistä tehtiin käännökset myös alustoille: Commodore 64, ZX Spectrum, Atari 8-bit, Amstrad CPC ja MSX.

Pelissä pelaaja toimii Ghostbusters joukkojen johtajana, jonka tavoitteena on puhdistaa kaupunki aaveista, sekä sulkea toiseen maailmaan johdattava portti. Kaupungin pormestari antaa sinun tehtäväksesi tutkia alueella tapahtuvia paranormaaleja ilmiöitä, sekä puhdistaa kaupunki uhista. Pelin tavoitteena ei sinänsä ole pelastaa kaupunkia, tai tehdä voittoa, vaan tienaa yli 10.000 $ pelin loputtua joka hieman kummastuttaa miksi pelin suunnittelijat ovat valinneet kyseisen pelin läpäisytavan. Eli vaikka kaupunki on demonien valtaama ja tienaat 10.000 $ läpäiset pelin,  sillä ei myöskään ole merkitystä tai jos kaupunki on puhdistettu aaveista mutta tienaatkin vain 5000 $, et läpäise peliä.

Pelin alussa rahat tulee sijoittaa haamujen nappaamiseen tarvittavaan kalustoon. Pelissä voi valita 4 erilaista autoa, joilla on eri nopeudet, kuormarajat, sekä hinta. VW Kupla on näistä halvin, mutta myös hitain ja ahtain. Autojen lisäksi pelaajan tulee ostaa muutakin tavaraa, esim haamuansoja, haamuimuri tai vaahtokarkkisensori.

Itse pelitilanteessa pelaaja on kaupungin kartalla, missä näkyy tietyissä kohdissa karttaa vilkkumista, joka tarkoittaa haamuja. Pelaajan tulee ajaa kyseiselle paikalle ostamallaan haamuautolla. Talon pihassa pelaajan tulee asettaa ensin haamuansa keskelle ruutua, sijoittaa toinen haamujengiläinen ansan vasemmalle puolelle ja toinen oikealle. Seuraavaksi pelaaja ampuu energiasäteet aaveen päälle ja pakottaa aaveen liikkeeseen pyrkien saamaan sen haamuansan yläpuolelle. Kun haamu on kohdallaan laukaistaan ansa. Operaatio voi mennä pieleen, jos aave karkaa säteistä, tai pelaajat ampuvat säteensä toisiinsa. Napatusta aaveesta pelaaja ansaitsee rahaa.

Peli jatkuu samalla tavalla nappaamalla aaveita ja välillä ajamalla päämajaan hakeen lisää haamuansoja, tai energia-aseiden pattereita. Kun peliä on pelattu tarpeeksi pitkälle, ilmestyy Ghostbusters elokuvasta tuttu vaahtokarkkihahmo talojen katolle. Kun paha vaahtokarkkiaave on napattu ja rahaa on 10.000 tai enemmän, siirtyy pelaaja suoraan pilvenpiirtäjälle missä myös elokuvan lopputapahtumat ovat. Tehtävänä on vapauttaa Zuul demoni voimistaan. Ovella vartioi hyppivä vaahtokarkkiaave ja tavoitteena on saada ainakin kaksi haamujengiläistä ovesta sisälle, jotta maailma pelastuu.

Ghostbusters Youtube video pelistä :

Ghostbusters, 7.5 out of 10 based on 6 ratings
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

4.1.2012

Voit jättää vastauksen, tai trackback omalta sivustolta.

Jätä kommentti