VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 8.6/10 (9 ääntä )

Gauntlet tiedoston lataus
Lataa Gauntlet
Koko: 0.00B
ladattu: kertaa

Gauntlet

Gauntlet II

Gauntlet on Atari Games:in 1985 tekemä toimintapeli, joka julkaistiin alustoille MS-DOS, Apple, Apple II, Atari 8-bit, NES, Amiga, Atari ST, Atari Lynx, Sega Master System, Sega Mega Drive, Commodore 64, Amstrad CPC, ZX Spectrum, Nintendo GameCube, PlayStation 2, Xbox, Xbox 360 ja Windows-järjestelmät.

Gauntlet on kuvattu ylhäältäpäin ja sitä voi pelata samanaikaisesti jopa 4 pelaajaa. Pelin kolikkopeliversiossa oli neljät ohjaimet mikä oli aikoinaan uusi piirre. Joystickin lisäksi pelaajilla oli käytössään kaksi nappia, toinen taikavoimiin ja toinen ampumista varten.

Pelihahmoina toimii neljä toisistaan eroavaa hahmoa: Merlin velho, joka pystyy ampumaan loitsuja, Thor-soturi, joka pystyy heittämään kirveitä, Thyra-valkyyria, joka heittelee miekkoja, sekä Questor-haltia, jonka aseenaan on jousipyssy.

Jokaisella hahmolla on omat etunsa: Velho käyttää taikuutta parhaiten, soturi on paras lähitaistelussa, valkyyrialla on paras suojautuminen ja haltia on kaikista nopein hahmo.

Pelialueena toimii suuret luolastot, joissa hahmot liikkuvat ylhäältä kuvattuna. Viholliset ilmestyvät luolastossa yllättäen suurissa laumoissa ja juoksevat pelaajan kimppuun. Luolista voi vihollisten tappamisen lisäksi myös kerätä aarteita ja taikaesineitä.

Moninpelissä pelaajat voivat joko kilpailla tai tehdä yhteistyötä esineiden keräyksessä. Hahmoilla on myös kuluva energiamittari, jonka saa nousemaan syömällä luolista löytyviä ruoka-annoksia.

Pelistä tehtiin myös jatko-osa Gauntlet II, joka oli ensimmäisen osan laajennettu versio. Jatko-osa sisälsi uusia sokkeloita, suuria lohikäärmeitä, sekä mahdollisuuden valita eri pelaajille myös samat hahmot eri väreissä.  Pelin myöhempi versio Gauntlet III oli taas isometrinen versio pelistä.

Gauntlet pelin jatko-osat

  • Gauntlet III: The Final Quest (1991)
  • Gauntlet 3: The Third Encounter (1991)
  • Gauntlet IV: The Castle of Succession (1993)
  • Gauntlet Legends (1998)
  • Gauntlet: Dark Legacy (2000)
  • Gauntlet: Seven Sorrows (2005)

YouTube video Gauntlet pelistä

Gauntlet, 8.6 out of 10 based on 9 ratings
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

26.6.2013

Jätä kommentti