VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 5.5/10 (2 ääntä )

Garfield: Winter’s Tail


Garfield: Winter’s Tail on The Edgen 1989 tekemä urheilupeli, joka pohjautuu Jim Davisin Karvinen sarjakuvahahmoon. Peli julkaistiin alustoille Atari ST, Amiga 500, ZX Spectrum ja Commodore 64.

Karvinen on nukahtunut hänen sänkyynsä pakastimen eteen jossa on ovi auki. Karvinen alkaa näkemään unta seikkailuista talvisissa maisemissa kuten Italiassa ja Sveitsissä löytääkseen lasangetehtaan, sekä suklaamunia munivan kanan.

Peli koostuu pääasiassa useista eri minipeleistä, jotka suurin osa liittyvät jollain tavalla talviurheiluun. Urheiluosuudet vaativat yleensä pelaajalta nopeaa reaktioaikaa, kun viimeinen suklaatehtaan osuus taas on enemmän pulmanratkontaa. Pelissä esiintyvät myös Karvisesta tutut muut hahmot, kuten Osku ja Esko, mutta pelaaja pääsee ohjastaan vain itse Karvista. Pelin energiamittari on hauskasti toteutettu Karvisen ilmeellä, joka on alussa iloinen, mutta muuttuu jokaisesta osumasta surullisemmaksi. Jos kaikki energia menetetään Karvinen herää unestaan pakkasen edessä säikähtäen.

Laskettelu ja lasangetehdas

Lasketteluosuudessa Karvisen on lasketeltava mäki alas suksilla väistellen esteitä, kuten puita, puskia, kiviä ja kantoja. Karvisen mukaan liittyy myös Osku, joka laskee mäkeä alas roskapöntön kannella. Matkan varrella on myös ihmisiä, jotka tarjoavat vauhdissa ruokaa Karviselle, josta saa lisäenergiaa. Laskettelumäen lopussa on valtava hyppyri, josta hyppäämällä Karvinen lentää Lasangetehtaan päälle ja pääsee sitä kautta sisälle tehtaaseen. Tehtaassa Karvinen syö lasangea niin paljon kuin kerkeää, ennen Oskua joka pilaa syöntihetken päästämällä tulen valloilleen lasangeuunista.

Suklaatehdas

Suklaatehtaassa Karvisen on löydettävä suklaamunia muniva kana. Karvisen on väännettävä tehtaassa olevia vipuja jotka muuttavat tehtaan syöttöputkien kulkua. Karvinen menettää samalla koko ajan energiaa, joka pakottaa pelaajan keräämään tehtaasta löytyviä herkkupaloja nostaakseen energiatasoa korkeammalle. Tehtävää saapuu vaikeuttaan Osku, joka yrittää varastaa Karvisen herkkupalat.

Luistelu järvellä

Järvellä Karvisen on luisteltava toiselle puolelle rantaa päästäkseen Sveitsiläiseen kylään johon suklaamunia muniva kana on piiloutunut. Luistellessa Karvisen on väisteltävä esteitä, sekä järvessä olevia avantoja. Jälleen kerran Osku saapuu jäälle hidastaan tehtävää sahaamalla reikiä järven jäähän. Karvinen saa lisää energiaa syömällä suklaakanan jalanjälkiä, joita on jäänyt järven jään pintaan.

Garfield: Winter's Tail, 5.5 out of 10 based on 2 ratings
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

13.9.2012

Jätä kommentti