VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 8.4/10 (8 ääntä )

Gabriel Knight

Gabriel Knight Sins Of The Fathers Toimisto

Gabriel Knight on Sierran julkaisema tietokoneseikkailupelisarja. Sarjaan kuuluu kolme peliä: Gabriel Knight: Sins of the Fathers, The Beast Within: A Gabriel Knight Mystery ja Gabriel Knight 3: Blood of the Sacred, Blood of the Damned. Sarjan on luonut ja käsikirjoittanut pelisuunnittelija ja kirjailija Jane Jensen. Jensen on muokannut kahden ensimmäisen pelin tarinat myös novelleiksi. Vaikka pelisarja on saavuttanut suosiota ja vannoutuneen kannattajakunnan on sen jatkumista pidetty epätodennäköisenä.

Sarjan päähenkilö Gabriel Knight on neworleansilainen kirjakaupan omistaja ja jännityskirjailija, joka saa tietää kuuluvansa muinaiseen sukuun, jonka tehtävänä on toimia Schattenjägerinä, eräänlaisena yliluonnollisia asioita selvittävänä etsivänä ja pimeyden voimien vastustajana.

Gabriel Knight-sarjan pelejä on luonnehdittu yliluonnollisiksi dekkareiksi, jotka yhdistävät fiktiota oikeisiin teemoihin ja mysteereihin ainutlaatuisella tavalla. Pelien tapahtumapaikat ovat suurelta osin olemassa olevia paikkoja, jotka on peleissä pyritty kuvaamaan realistisesti. Erityisen mieleenpainuvina sarjassa on pidetty sen sympaattisia hahmoja, joista useat esiintyvät useammassa sarjan pelissä.

 

Gabriel Knight: Sins of the Fathers (1993)

Sarjan ensimmäinen peli, Sins of the Fathers, oli yksi aikansa parhaimmista seikkailupeleistä grafiikan, musiikin ja ääninäyttelynsä ansiosta. Tarina sijoittui pääasiassa New Orleansiin ja keskittyi pääasiassa voodoo-teemaan. Peli esitteli myös sarjan tunnetuimmat hahmot, Gabrielin (ääninäyttelijänä Tim Curry), hänen assistenttinsa Grace Nakimuran ja Gabrielin ystävän, poliisietsivä Franklin Moselyn (Mark Hamill).

Gabriel Knight Sins Of The Fathers Toimisto Gabriel Knight Sins Of The Fathers Kirjakauppa Gabriel Knight Sins Of The Fathers hautausmaa piha Gabriel Knight Sins Of The Fathers Linna Lumihanki Talvi

 

The Beast Within: A Gabriel Knight Mystery (1995)

Pääartikkeli: The Beast Within: A Gabriel Knight Mystery

Trilogian toinen osa julkaistiin vuonna 1995. Se toteutettiin FMV-tekniikalla (Full Motion Video), ja oli massiivinen usean CD:en pituinen, mutta edeltäjäänsä hieman yksinkertaisempi peli, joka keskittyi teemoissaan ihmissusiin, tapahtumapaikkanaan pääasiassa München. Gabrielin roolin esitti näyttelijä Dean Erickson.

Gabriel Knight Mystery The Beast Within Takkahuone Gabriel Knight Mystery The Beast Within Baari Gabriel Knight Mystery The Beast Within Sali

Gabriel Knight 3: Blood of the Sacred, Blood of the Damned (1999)

Gabriel Knight 3: Blood of the Sacred, Blood of the Damned oli sarjan ensimmäinen kokonaan 3D-pelimoottorilla toteutettu osa, jossa Gabriel (jälleen Tim Curry) jahtaa vampyyreiksi epäilemiään kidnappaajia Rennes-le-Château’ssa Etelä-Ranskassa. Samalla Grace (Charity James) yrittää selvittää laakson aarteen mysteeriä. Pelin juoni perustuu osittain Pyhä veri, pyhä Graal -kirjassa esitettyihin teorioihin.

 Gabriel Knight 3 Blood of the Sacred Gabriel Knight 3 Blood of the Sacred Keskustelu Gabriel Knight 3 Blood of the Sacred Kirkko Gabriel Knight 3 Blood of the Sacred Makuuhuone

Youtube video Gabriel Knight pelisarjan ensimmäisestä pelistä Sins of the Fathers :

Viittaukset : Wikipedia Gabriel Knight pelisarjan kuvaus

Gabriel Knight, 8.4 out of 10 based on 8 ratings
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

20.12.2011

Voit jättää vastauksen, tai trackback omalta sivustolta.

Jätä kommentti