VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 7.3/10 (3 ääntä )

Full Metal Planete


Full Metal Planete on Hitech Productionsin kehittämä ja Draconianin 1990 julkaisema futuristinen vuoropohjainen strategiapeli, joka pohjautuu samannimiseen lautapeliin. Peli julkaistiin Amigalle, Atari ST:lle ja MS-DOS:ille.

Pelin näkymä ja kartta on ylhäältä kuvattu hexapohjainen alue, missä pelialueella olevat pelaajat voivat liikutella joukkojaan. Hexanäkymä ei ole pakollinen, mutta helpottaa pelissä joukkojen siirtämistä strategisesti oikeille paikoille.

Peli alkaa pelaajan ja vihollisten tukikohtien asettumisella eri puolille karttaa. Jokaisen joukkueen tehtävänä on kaivaa niin paljon metallia, kuin mahdollista 24 tunnin aikarajalla.  Louhitulla metallilla pelaaja voi rakentaa erilaisia taistelualuksia, kuten tankkeja,  laivoja ja kantoaluksia.

Peli on vuoropohjainen, poiketen kuitenkin useista muista vuoropohjaisista strategiapeleistä. Pelissä jokaisella pelaajalla on käytössä tietty määrä liikettä, jonka voi käyttää joko jakaen useisiin joukkoihin, tai kaikki yhteen. Tämä antaa strategisen mahdollisuuden yllätyshyökkäykseen joka onnistuu jo kahdella joukolla. Joukkojen liikuttelu kartalla on kuin shakin pelaamista. Joukoilla  muodostetaan linjoja suojavyöhykkeen kohdalle etsien parasta mahdollista keskitystä vihollisen joukkoja vastaan. Kun nappulat on asetettu kohdalleen, tehdään isku vihollisen joukkoihin. Onnistunut hyökkäys vaatii kuitenkin paljon suunnittelua, hyvän ajoituksen, sekä nopeaa toimintaa paineen alla.

Full Metal Planete Youtube video pelistä :

Full Metal Planete, 7.3 out of 10 based on 3 ratings
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

27.6.2012

Jätä kommentti