VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 8.0/10 (9 ääntä )

Formula One Grand Prix


Formula One Grand Prix on MicroProsen 1992 julkaisema formulapeli simulaatio Amigalle ja Atari ST:lle. PC version kehitti suunnittelija Geoff Crammond.
Pelin nimestä käytetään usein nimityksiä MicroProse Grand Prix, or just F1GP, koska peli ei ole virallisella FIA:n lisenssillä. Pelin kypärät ja muut graafiset yksityiskohdat myötäilevät kyllä 1991 vuoden kautta, mutta ajajien nimet ovat keksittyjä.
Peli sai paljon positiivista palautetta sen tarkoista yksityiskohtaisista 3D grafiikoista. Näiden myötä pelistä kehitettiin myös useita jatko-osia PC:lle, kuten Grand Prix 2, Grand Prix 3 ja Grand Prix 4.

Papyrus yhtiön vuotta aikaisemmin tuottaman ajosimulaatio Indianapolis 500 jälkeen Formula One Grand Prix oli toinen vakavasti otettu 3D polygonipohjainen ajosimulaattori. Nämä kyseiset pelit toivat markkinoille ensimmäistä kertaa ”aidon” ajofysiikan, joka vaati taitoja sekä tarkan aidon ratamallinnuksen.

Peli sai myös kritiikkiä sen pelimoottorista, joka tehtiin paljon ennen Direct-X ja OpenGL tukea. Pelin pelimoottorissa oli ominaisuus, joka esti framejen jättämisen pois, joten prosessorin kuormituksella peli ei pätkinyt, vaan se hidastui. Pelin hidastumisen huomasi juuri tietyillä radoilla samoissa kohdissa ja tilanteissa, joissa autoja ilmestyy samaan kohtaan paljon, kuten lähdöissä.
Toinen pelin ongelma oli sivuttaistörmäykset, joita peli ei tunnistanut.

Vuonna 1996 julkaistu Formula One Grand Prix 2 oli graafisesti huomattavasti edeltäjäänsä kehittyneempi. Myös pelimoottorin toiminta oli moitteetonta ja ajaminen sulavaa. Pelissä pääsee myös säätään auton ajo-ominaisuuksia.

Kuvankaappauksissa kuvia sekä ensimmäisestä ja toisesta GP sarjasta :

Formula One Grand Prix 2 pelin Youtube video :

Formula One Grand Prix, 8.0 out of 10 based on 9 ratings
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

24.10.2011

Voit jättää vastauksen, tai trackback omalta sivustolta.

Yksi vastaus to “Formula One Grand Prix”

  1. Johnas sanoo:

    Tämän pelisarjan parissa on tullu vietettyä useampi ilta. Kaverin kans ajettiin kokonaisia kausia läpi, hyvin toimi kaksinpeli samalla koneella vaikka joutuikin vuorottelemaan. Myöhemmin kun lanitus tuli ”muotiin” ajettiin GP3 ja GP4 omilla koneilla toisia vastaan. Modeilla peleistä sai vielä enemmän irti. Kausia oli saatavilla aina 80-luvulta nykypäivään asti.

Jätä kommentti