VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 6.7/10 (6 ääntä )

First Samurai

First Samurai Luola

First Samurai on alkujaan Vivid Imagen tekemä ja Image Works-yhtiön 1991 julkaisema tasohyppelypeli, joka julkaistiin Amiga 500, Commodore 64, Atari ST, PC-DOS ja Super NES alustoille.

Pelin juonena ilkeä demonikuningas on tappanut pelaajan samurai mestarin ja siirtynyt ajassa nykyaikaan. Pelaajan tehtävänä on löytää demonikuningas ja kostaa mestarinsa kuolema.

Pelissä pelaaja ohjastaa Samuraita taistellen erilaisia vihollisia vastaan. Pelin alussa pelaajalla on aseenaan vain lyönnit ja potkut, mutta keräämällä tarpeeksi voimia, mestari antaa pelaajalle aseeksi maagisen katanan. Pelin edetessä pelaaja saa käyttöönsä myös heitettäviä puukkoja. Samurai saa lisää voimia juomalla sakea tai syömällä ruokaa. Jokaisessa radassa on tavoitteena kerätä neljä esinettä, jotka mahdollistavat pääsyn radan lopussa olevaan vartioituun osioon.  Ratojen varsilla löytyy taikaruukkuja, jotka toimivan checkpointteina pelissä. Pelin alussa pelaaja vaeltaa muinaisissa metsissä, kunnes saa kerättyä tarpeeksi voimia edetäkseen kylistä kaupunkeihin ja lopulta maanalaisiin vankityrmiin. Alkutaipaleen metsien viholliset koostuvat pääasiassa eläimistä, kuten lepakoista, hämähäkeistä, ampiaisista. Edetessään kaupunkeihin, vihollisiksi alkaa muodostua erilaisia ihmishahmoja, sekä erilaisia koneita ja robotteja.

YouTube video First Samurai pelistä

First Samurai, 6.7 out of 10 based on 6 ratings
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

29.4.2014

Jätä kommentti