VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 6.4/10 (8 ääntä )

Final Fantasy I

Final Fantasy Roolipeli seikkailu kartano metsä

Final Fantasy on Squaren 1987 kehittämä Nintendo Entertainment Systemille julkaisema Final Fantasy-konsoliroolipelisarjan peli.

Pelimekaniikan osalta pelin tärkein suunnannäyttäjä oli Dragon Quest. Peli itsessään oli alkusysäys maineikkaalle Final Fantasy -pelisarjalle ja se antoi enemmän jalansijaa edustamansa lajityypin yleistymiselle.

Final Fantasystä on sittemmin tehty useita versioita eri alustoille. Alkuperäinen NES-peli ilmestyi Japanissa ja Pohjois-Amerikassa. Euroopan markkinoille ulottuvan julkaisunsa se sai Final Fantasy II:n rinnalla vasta vuonna 2003, kun PlayStationille kehitetty Final Fantasy Origins tuli saataville. Yhdessä seuraajansa kanssa se on julkaistu myös Final Fantasy I–II ja Final Fantasy I & II: Dawn of Souls -kokoelmissa.

Final Fantasyn peruskaavaan kuuluu ohjata pelihahmoa selkeästi rajatulla maailmankartalla ja taistella satunnaisesti kohdattuja hirviöitä vastaan. Aluksi liikkuminen tapahtuu kävellen, mutta myöhemmin myös laivaa tai ilma-alusta käyttämällä. Vierailluissa paikoissa pelaajaa informoidaan kohteista, joihin hänen tulee seuraavaksi suunnata, ja hänellä on mahdollisuus käydä paikallisissa liikkeissä hankkimassa yhteenotoissa hyödynnettäviä esineitä ja taikoja. Ostamiseen tarvittavaa gil-valuuttaa saadaan enimmäkseen taistelemalla ja esineitä myymällä.

Hahmojen vahvuus määräytyy heidän tasonsa perusteella, joka käsittää kaikki tasaluvut yhden ja viidenkymmenen välillä. Tasoa nostavat taisteluista saadut kokemuspisteet, joiden määrään vaikuttaa vastustajan haastavuus. Olennaista hahmojen pärjäämisen osalta ovat osumapisteet eli HP (Hit Points), joiden laskiessa nollaan hahmo on tyrmätty ja muuttuu toimintakyvyttömäksi. HP-määrä ja muut ominaisuudet, kuten kestävyys ja nopeus, kehittyvät sitä mukaa, kun taso saa suuremman arvon. Ominaisuuksia voidaan parantaa entisestään hahmoihin liitettävillä aseilla ja varustuksilla, joita ovat muun muassa miekat, sauvat, haarniskat ja kaavut.

Muita pelissä käytettyjä esineitä ovat erityyppiset rohdot, joilla voidaan kohottaa alhaisiksi käyneitä osumapisteitä tai poistaa jokin hahmon tilaa heikentävä vaikutus, esimerkiksi myrkytys. Pelaaja voi lisäksi ostaa tallennuspisteinä toimivia lepotiloja, jotka parantavat hahmoja koosta riippuen: esimerkiksi talossa yöpyminen lisää hahmojen osumapisteitä enemmän kuin teltassa. Toisaalta niiden keskinen hintasuhde on moninkertainen

Youtube video Final Fantasy I pelistä :

Viittaukset : Wikipedia Final Fantasy kuvaus pelistä

Final Fantasy I, 6.4 out of 10 based on 8 ratings
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

8.7.2012

Jätä kommentti