VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 8.9/10 (22 ääntä )

Fallout: A Post Nuclear Adventure


Fallout: A Post Nuclear Adventure on Black Isle Studiosin kehittämä ja Interplayn 1997 julkaisema roolipeli, joka pohjautuu kuvitteelliseen tulevaisuuteen ydinsodan jälkeisessä maailmassa.

Pelissä pelaaja asettuu Vault Dwellerin rooliin, jonka tulee suorittaa erilaisia tehtäviä ydinlaskeutumasta kärsivällä joutomaalla. Dwellerin tehtävänä on korjata 150 päivän aikana juomaveden puhdistemiseen tarvittavan vesisiru, tai maanalaisen tukikohdan juomavesi loppuu kesken.

Tehtävän varrella Dweller löytää monia yhteisöjä ja kaupunkeja, joilla on omat ongelmansa esim. mutanttien suhteen. Vesisirun palauttamisen jälkeen Dwellerin tuleekin selvittää edellisellä matkalla ilmenneet uhat, kuten mutanttien suunnitteilla oleva valloitus. Dwellerin tulee tuhota mutanttien tukikohdat ja eliminoida heidän johtajansa.

Falloutissa roolipeleistä tuttu hahmon kehitys on suuressa roolissa. Hahmosta voi kehittää pelin aikana hyvinkin  erilaisen. Hahmo voi olla esim. voimakas taistelija, hyvä ampuja tai karismaattinen neuvottelija, joka ratkaisee ongelmat puhumalla. Hahmo voi pelin varrella saada myös uusia kykyjä, kuten mahdollisuuden käydä kauppaa tai varastaa tavaroita.

Pelin taistelut tapahtuvat vuoropohjaisesti, jossa kaikilla hahmoilla on vuoropisteet joiden varassa hahmot toimivat. Toimintapisteillä hahmo voi kävellä tai taistella pisteillä. Tähtäys vartalon eri paikkoihin, kuten silmiin saattaa sokaista vihollisen, joka ei kykene enään ampumaan tarkasti.

YouTube video Fallout pelistä

Fallout: A Post Nuclear Adventure, 8.9 out of 10 based on 22 ratings
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

18.10.2012

Jätä kommentti