VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 6.8/10 (4 ääntä )

Eye of the Beholder II: The Legend of Darkmoon

Eye Of The Beholder II The Legend Of Darkmoon Luurangot Taistelu

Eye of the Beholder II: The Legend of Darkmoon on Westwood Associates:in tekemä ja Strategic Simulations, Inc:in 1992 julkaisema seikkailu- ja roolipeli, missä pelaajan on selvitettävä Darkmoon temppelin mysteeri. Pelistä julkaistiin versiot alustoille MS-DOS, Amiga, FM-Towns ja PC-98.

Eye of the Beholder II: The Legend of Darkmoon pelissä on käytetty ensimmäisen osan pelimekaniikkaa sisältäen kuitenkin paljon uudistuksia edeltäjäänsä.  Uudistuksiin kuuluu esimerkiksi sisätilojen ulkopuoliset alueet, sekä suuri määrä mahdollisuuksia vaikuttaa ympäristöön, joka antaa pelille enemmän roolipelimäisen näkökulman. Dungeon Master-pelin tapaan pelissä ohjataan joukkoa ja pelitapahtumat on kuvattu kolmiulotteisesti hahmojen perspektiivistä.

Pelissä pelaaja kulkee aina joukossa ja päättää käyttöliittymästä olevista nuolista mihin ilmansuuntaan kääntyy tai liikkuu. Käyttöliittymässä näytetään kompassi, sekä käytössä olevat hahmot, sekä heidän tavaransa. Käyttöliittymän alaosassa pelaaja näkee hahmojen puheet, sekä saa usein vinkkejä mitä kannattaisi tehdä. Itse pelitilanteen ruudulla päivittyy maasto, missä kuljetaan ja vastaan voi tulla erilaisia vihollisia tai muita pulmanratkontatehtäviä. Vihollisen tullessa pelaaja voi valita kuka hahmoista taistelee vihollista vastaan ja millä aseilla. Vastaan tulevien hahmojen kanssa voidaan keskustella ja vaikuttaa myös siten tarinan kulkuun.

Tarina keskittyy ensimmäisen osan jälkeiseen aikaan, missä sankarimme ovat palanneet koteihinsa nauttimaan sankariteoistaan. Ei aikaakaan, kun he saavat kuulla Khelbeniltä naispuolisen tontun Amberin kadonneen tiedusteluretkellä tutkiessaan pahan Darkmoon temppelin tapahtumia. Khelben ohjaa sankarimme temppelin luokse löytääkseen Amberin, mutta saapuessaan paikalle he huomaavatkin, että kaikki ei ole sitä miltä näyttää.

Peli sijoittuu enimmäkseen temppeliin, mutta pelaajalla on myös suuri määrä muita paikkoja tutkittavana, kuten katakombit temppelin alla, sekä kolme tornia, joista viimeisessä tapahtuu taistelu pahaa Dran Draggorea vastaan. Kokonaisuudessaan Eye of the Beholderin toinen osa on hyvinkin monipuolinen seikkailu- ja roolipelin sekoitus, jossa riittää pelattavaa pitkäksi aikaa. Peli sai aikanaan kriitikoilta hyvät arvostelut useista eri lehdistä.

YouTube video Eye of the Beholder II – The Legend of Darkmoon pelistä :

Eye of the Beholder II: The Legend of Darkmoon, 6.8 out of 10 based on 4 ratings
Peliartikkelin kirjoittaja:

Alarik

Peliarvostelu kirjoitettu:

27.2.2013

Jätä kommentti