VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 7.6/10 (8 ääntä )

Escape from the Colditz tiedoston lataus
Lataa Escape from the Colditz
Koko: 0.00B
ladattu: kertaa

Escape from the Colditz


Escape from the Colditz on Digital Magic Software Ltd 1991 julkaisema toiseen maailmansotaan perustuva toimintapeli, jossa pyritään karkaan pahamaineisestä Colditzin vankilasta.
Pelissä ohjataan neljän eri maan sotilasta, joiden välillä voidaan tehdä yhteistyötä. Jokaisen valtion vangit on sijoitettu eri puolille linnaa. Pelissä etsitään hyödyllisiä tavaroita, kuten avaimia, tiirikoita, uniformuja, passeja, lapioita ja muita tarvikkeita joita voidaan käyttää vankilasta pakenemiseen. Uniformulla päästään kulkemaan saksalaisten ohitse huomaamatta, tiirikoilla päästään huonosti lukittuihin paikkoihin, kun erilaisilla avaimilla taas paremmin lukittujen ovien taakse.
Kielletyille alueille meneminen tekee hälytyksen ja vartiat lähtevät perääsi. Myös turha juokseminen ympäriinsa saattaa laukaista hälytyksen. Hälytyksen tultua voidaan joko antautua, milloin pelaaja menettää keräämänsä tavarat ja joutuu eristykseen, tai vaihtoehtoisesti yrittää juosta piiloon jossa on riskinsä tulla ammutuksi.

Peli on grafiikaltaan todella kaunista katseltavaa linnan niin ulko- kuin sisätiloissa. Isometriseen kuvakulmaan on saatu lisättyä paljon syvyyttä käyttämällä huoneissa monenlaisia kulmia, huonekaluja ja muita Nazidesign yksityiskohtia. Toinen loistava idea on liittoutuneiden eri maiden hahmoilla pelaaminen samanaikaisesti. Voit siis tehdä vankien kesken yhteistyötä liikuttamalla vaikka Amerikkalaisen vangin oven taakse ja avaamalla kyseisen oven Brittiläisellä vangilla.

Myös pelin hahmot ja animointi on onnistunut hyvin. Pelin huonona puolena ainakin itse pidin esineiden katoamista niitä käytettäessä. Tämä tarkoittaa sitä, että esim. tietynlaisia avaimia voidaan kerätä useita ja joka kerta kun avataan ovi kyseisellä avaimella, katoaa yksi vastaava avain.

YouTube video Escape from the Colditz pelistä

Escape from the Colditz, 7.6 out of 10 based on 8 ratings
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

20.9.2011

Voit jättää vastauksen, tai trackback omalta sivustolta.

Jätä kommentti