VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 6.5/10 (2 ääntä )

Epic Baseball tiedoston lataus
Lataa Epic Baseball
Koko: 0.00B
ladattu: kertaa

Epic Baseball

Epic Baseball Urheilupeli Koppi

Epic Baseball on MicroLeague Software yhtiön kehittämä ja Epic MegaGames:in vuonna 1993 MS-DOS käyttöjärjestelmälle julkaisema baseball urheilupeli. Baseball, eli suomalaisittain vastaava laji pesäpallo on Suomen kansallispeli.

Kyseessä ei ole pelkkä baseball-arcadepeli, vaan se on managerointi ja simulaatiopeli, jossa pelaajalla on mahdollisuus pelata näytösotteluita, kuin myös liigapelejä. Näytösotteluissa pelaajalla on mahdollisuus valita vastustajat ja asetukset kummallekkin joukkueelle ja näin harjoitella peliä. Liigassa pelaaja valmentaa omaa baseball-joukkuettaan.

Valmentajan roolissa pelaajalla on mahdollisuus valita joukkueestaan ketkä pelaavat kentällä ja millä tyylillä he pelaavat. Pelaajien reagointi kentällä on automaattista, joskin pelaaja pystyy vaikuttamaan pelaajien käyttäytymiseen kuten agressiivisuuteen ja heittojen luonteeseen. Liigassa ei ole pakko osallistua otteluihin, vaan ne voidaan myös simuloida välittömästi, joka antaa pelaajalle suoraan ottelun tuloksen.  Tällä tyylillä voidaan nopeuttaa kautta ohittamalla tylsät tai ei niin tärkeät pelit.

Pelin shareware versio on rajoitettu vain viiteen joukkueeseen, eikä pelaajalla ole näytösotteluissa mahdollisuutta tehdä säätöjä. Deluxe editionissa pelaaja saa käyttöönsä kaikki viralliset lisensoidut MLBPA pelaajat ja joukkueet käyttöönsä. Mega-Pack edition sisältää kaikki edellisten versioiden sisällön, sekä lisäksi kaikkien Kansallis- ja Amerikanliigan stadionit, sekä mahdollisuuden muokata oman valmentajaprofiilin haluamakseen. Mega-Pack:issa on mahdollista hararstaa myös pelaajien ostoa ja myyntiä joukkueiden välillä.

Graafisesti Epic Baseball pysyttelee keskikastin peleissä. Pelitilanteet ja hahmot eivät ole kovin laadukkaasti tehtyjä ja mittasuhteissa on pahoja heittoja. Valikkorakenne muistuttaa kovin Sensible Soccer pelejä. Lyöntien välissä näytetään aitoa videokuvaa oikeista peleistä. Hahmojen animointi on tönkköä ja pelin äänipuoli muodostuu naksahduksista ja heikkotasoisista äänitiedostoista. Pelin tavoite tietysti ei olekkaan olla arcadetyylinen pesäpallo, vaan keskittyä enemmänkin managerointipuolelle, joten tämän puolesta heikoille grafiikoille ja äänille voidaan antaa hieman anteeksi.

YouTube video Epic Baseball pelistä

Epic Baseball, 6.5 out of 10 based on 2 ratings
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

16.5.2013

Jätä kommentti