VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 6.5/10 (4 ääntä )

Elite


Elite on avaruustaistelu- ja kaupankäyntipeli, joka ilmestyi 1984 BBC Micro- ja Acorn Electron -kotitietokoneille. Pelin kehittivät David Braben ja Ian Bell. Elite oli yksi ensimmäisistä 3D-grafiikkaa käyttävistä kotitietokonepeleistä.

Elite käännettiin sittemmin esimerkiksi Commodore 64:lle, Commodore Amigalle, Atari ST:lle, Acorn Archimedekselle, Amstrad CPC:lle, Apple II:lle, Commodore Plus 4:lle, MSX:lle, Nintendo Entertainment Systemille, PC:lle ja ZX Spectrumille. PC-koneille on myöhemmin ilmestynyt myös EGA- ja MCGA-grafiikkaa tukeva Elite Plus.

Braben teki myös kaksi jatko-osaa pelille (Frontier: Elite II, 1993, ja Frontier: First Encounters, 1995). Niistä ei kuitenkaan tullut läheskään niin suosittuja kuin alkuperäisestä pelistä. Molemmat julkaistiin vastoin Brabenin tahtoa pahasti keskeneräisinä.

Pelaajan lentämän avaruusaluksen tyyppi oli Cobra Mk III, joka oli vain yksi kymmenistä eri pelissä tavattavista alustyypeistä. Alusten joukossa oli pieniä, ketteriä hävittäjiä sekä valtavia rahtialuksia. Pelaajan alus oli muihin nähden keskikokoa suurempi rahtialus.

Pelin vaarallisimmat viholliset olivat thargoid-nimisiä olentoja, joiden kahdeksankulmaiset lentävää lautasta muistuttavat taistelualukset laukaisivat pieniä hävittäjiä Cobra-pilotin pään menoksi.

Itse pelissä ei ollut varsinaista juonta, vaan pelaaja sai vapaasti lennellä pitkin kahdeksaa galaksia ja tuhansia tähtijärjestelmiä, käydä kauppaa, tuhota ja ryöstää rahtialuksia, käydä avaruustaisteluita ja myös suorittaa muutamia erikseen ohjelmoituja erikoistehtäviä, joiden määrä ja laatu vaihteli eri versioiden mukaan – useimmissa Eliten versioissa näitä tehtäviä, joihin vain parhaat pääsivät käsiksi, oli viisi.

Elitessä oli erikoinen pistelaskujärjestelmä, jonka perusteella pitkään hengissä selvinnyt pelaaja sai arvonimiä. Pisteitä sai vihollialuksia tuhoamalla. Korkein arvonimi oli ELITE.

Elite pelin Youtube video :

Viitteet : Wikipedia Elite pelin kuvaus

Elite, 6.5 out of 10 based on 4 ratings
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

5.12.2011

Voit jättää vastauksen, tai trackback omalta sivustolta.

Jätä kommentti