VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 2.5/10 (8 ääntä )

E.T. the Extra-Terrestrial

ET Extra-Terrestial

E.T. the Extra-Terrestrial on Howard Scott Warshawin kehittämä ja Atarin vuonna 1982 julkaisema saman nimiseen elokuvaan pohjautuva toimintaseikkailu Atari 2600 -pelikonsolille. Peli kehitettiin viidessä viikossa, jotta se ehdittiin saada saman vuoden joulumarkkinoille. Tuloksena oli maailman huonoimmaksi siteerattu peli sekä yksi suurimmista kaupallisista epäonnistumisista videopelihistoriassa.

Pelaaja ohjaa maan päälle joutunutta avaruusoliota (E.T.). Tehtävänä on etsiä ruuduilta planeettojenvälisen puhelimen kolme osaa ja kaikkien osien löydyttyä soittaa avaruusaluksen hakemaan takaisin kotiin. Sen jälkeen tehtävä aloitetaan alusta.

Alussa pelaaja laskeutuu metsään 9999 elämäpisteellä varustettuna. Puhelimen osat löytyvät satunnaisesti neljän vihreän ruudun kuopista. Kuudes ruutu on sininen ja sisältää Elliottin talon, tutkijan rakennuksen ja FBI-agentin rakennuksen. Kaikki liikkuminen kuluttaa elämäpisteitä ja pisteiden loppuessa pelaaja kuolee.

Puhelimen osia etsitään menemällä vihreällä ruudulla paikkaan, jossa ruudun ylälaitaan ilmestyy kysymysmerkki. Kun pelaaja suorittaa tämän toiminnon ja jossain ruudun kuopissa on puhelimen osa, siitä tulee merkki kuopan päälle. Sen jälkeen pelaaja voi mennä kuoppaan, kerätä puhelimen osan ja levitoida takaisin maan pinnalle.

Pelaajalla on kaksi vihollista. Valkoiseen takkiin pukeutunut tutkija vie pelaajan kiinni saadessaan laboratorioon, josta voidaan saman tien paeta. Pelaajaa seuraa myös ruskeaan takkiin pukeutunut FBI-agentti, joka kiinni saadessaan varastaa pelaajalta puhelimen osan tai sen puuttuessa pelaajan karkit (Reese’s Pieces). Pelaaja voi karkottaa viholliset ruudulta menemällä kohtaan, jossa ylälaitaan ilmestyy talon merkki ja suorittamalla tämän toiminnon.

Elämäpisteitä voidaan palauttaa pelin aikana keräämällä ja syömällä karkkeja. Pelaajan kuollessa Elliott voi elvyttää pelaajan enintään kolme kertaa. Antamalla karkkeja Elliottille saadaan lisäpisteitä ja yhdeksästä karkista puhelimen osan.

Valmiilla puhelimella avaruusalus voidaan soittaa paikasta, jossa ruudun ylälaidassa näkyy merkki avaruusoliosta. Toiminnon suorittamisen jälkeen on kiirehdittävä metsään laskeutumisalueelle ennen ajan loppumista. Avaruusalus ei laskeudu, jos pelaaja ei ole oikeassa paikassa tai ruudulla on ihmisiä. Jos ensimmäinen kerta epäonnistuu, avaruusaluksen voi aina yrittää soittaa uudelleen paikalle.

Ensimmäistä kertaa pelatessa voi olla vaikea ymmärtää mitä pelissä pitäisi tehdä tai mitä pelin eri symbolit tarkoittavat. Lukemalla manuaalin pääsee kuitenkin pitkälle. Moittimisen aiheita pelissä ovat yksitoikkoinen pelattavuus, tylsän vihreä ulkoasu ja ankeat äänitehosteet. Lisäksi kuoppiin tippuu liian helposti vahingossa. Maailman huonoin peli E.T. the Extra-Terrestrial ei kuitenkaan ole.

YouTube video E.T. the Extra-Terrestrial pelistä

Artikkelin tarjosi http://www.alarik.fi/ – Alarik – muistoista näytölle

E.T. the Extra-Terrestrial, 2.5 out of 10 based on 8 ratings

Peliartikkelin kirjoittaja:

Alarik

Peliarvostelu kirjoitettu:

21.5.2013

Jätä kommentti