VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 8.0/10 (5 ääntä )

Dungeon Master


Dungeon Master oli ensimmäinen kolmiulotteisesta näkökulmasta kuvattu reaaliaikainen tietokoneroolipeli. Siinä ohjataan neljää hahmoa luolastossa.

FTL julkaisi Dungeon Masterin Atari ST:lle vuonna 1987, ja siitä tuli kyseisen tietokoneen myydyin ohjelma. Seuraavana vuonna julkaistiin versio Amigalle. Grafiikka oli tässä versiossa samaa, mutta ääniä oli kehitelty, ja Amigan Dungeon Masteria pidetään ensimmäisenä tietokonepelinä, jossa oli kolmiulotteiset ääniefektit. Myöhempinä vuosina peli käännettiin myös lukuisille muille laitteille.

Dungeon Masterin uutuuksia tietokoneroolipelien genressä oli reaaliaikaisuus ja tekstipohjaisten komentojen puute. Kirjoittamisen sijaan pelaaja pääsee suoraan ympäristön objekteihin käsiksi hiirtä käyttämällä. Myös pelin loitsu- ja kokemuspistesysteemit olivat omintakeisia ja saivat kiitosta. Kokemuspisteitä ei näy, mutta kaikki hahmot oppivat asioita tekemällä niitä, ja eri taitojen kerttyessä he voivat päästä uusille tasoille, jotka on jaettu neljään eri luokkaan (wizard, priest, ninja ja fighter). Hahmoja ei ole siis sidottu mihinkään tiettyyn rooliin (toisin kuin Dungeons & Dragonsissa, jossa esimerkiksi velho ei voi edes laittaa miekkaa käteensä).

Loitsusysteemi taas perustui erilaisiin taikasymboleihin, joita yhdistelemällä oli mahdollista tehdä erilaisia taikoja. Esimerkiksi tulipallon luomiseksi täytyy valita tulisymboli ja lentosymboli. Pelissä oli myös muutamia realistisia piirteitä, joita useimmista peleistä puuttui. Ensinnäkin luolastot olivat pimeitä, ja pelaajan täytyy löytää soihtuja tai tehdä valotaikoja. Toisekseen liikkuminen muuttui sitä raskaammaksi, mitä enemmän varusteita hahmoilla oli. Dungeon Master oli itse velkaa aiemmille tietokoneroolipeleille, varsinkin Ultima -sarjalle, jossa on vastaavanlaisia käytäviä.

Dungeon Master Youtube video :

Viittaukset : Wikipedia Dungeon Master kuvaus

Dungeon Master, 8.0 out of 10 based on 5 ratings
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

26.10.2011

Voit jättää vastauksen, tai trackback omalta sivustolta.

Jätä kommentti