VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 5.6/10 (17 ääntä )

Dune tiedoston lataus
Lataa Dune
Koko: 0.00B
ladattu: kertaa

Dune


Dune on Cryon tekemä ja Virgin Games yhtiön 1992 julkaisema seikkailu- ja strategiapeli, joka julkaistiin Amiga 500, Atari ST ja Segan konsoleille.

Peli pohjautuu Frank Herbertin tekemään seikkailuromaaniin, joka sijoittuu tulevaisuuteen vieraalle planeetalle, jossa erilaiset kansat taistelevat keskenään planeetan herruudesta, sekä harvinaisesta mineraalista nimeltä SPICE. Pelin alussa pelaajalla (Paul Atredes) ei ole käytössään armeijan yksiköitä ja hänen tulee vakuuttaa Fremenin naapurikansan johtajat, että heidän on tehtävä yhteistyötä kansojen kesken puolustaakseen liittoa Harkonnenin hyökkäykseltä. Tämä antaa pelaajalle mahdollisuuden ohjailla liittoutuneiden sotakalustoa aavikon dyyneillä. Pelin edetessä pelaaja tapaa Liet Kynesin, joka mahdollistaa myös talouden hallinnan kansojen kesken. Pelin alkuvaihe onkin lähinnä Ornikopterilla lentelyä pitkin planeetan hiekka-aavikoita ja liittojen solmimista eri henkilöiden kesken. Kun liitot ovat solmittuja, alkaa pelin strategiavaihe, sota harkonneneja vastaan. Pelivalikot ovat pääasiassa erilaisissa huoneissa tapahtuvia keskusteluita, joihin pelaaja pystyy vaikuttamaan. Strategiaosuudessa pelaaja pystyy liikuttelemaan liittoutuneiden joukkoja eripuolin karttaa pyrkien saamaan Spice-mineraalin tuotannon huippuunsa ja hyökäten vihollisjoukkojen kimppuun aina Harkonnenin palatsiin saakka.

Ulkoasultaan Dune on komea ja se sisältää mieleenpainuvan soundtrackin, mutta sen strategiaosuus on hieman sekava varsinkin verrattuna pelin seuraavaan osaan Dune II, joka keskittyy enemmän strategiapuoleen. Ensimmäinen osa sisältää kuitenkin selkeän juonen, joka etenee pelin pelissä eri vaihdeiden kautta.

YouTube video Dune pelistä

Dune, 5.6 out of 10 based on 17 ratings
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

26.9.2014

Jätä kommentti