VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 8.8/10 (31 ääntä )

Dune II


Dune II: Battle for Arrakis (peli tunnettiin Pohjois-Amerikan markkinoilla nimellä Dune II: The Building of a Dynasty) on Dyyni-kirjasarjaan pohjautuva tietokonepeli, jonka julkaisi Westwood Studios vuonna 1992. Peliä varten luotiin uusi huone (kirjasarjassa nimitys suvulle), Ordos, jota ei ole kirjoissa tai niihin pohjautuvassa elokuvassa.

Vaikkakaan peli ei ollut ilmestyessään ensimmäinen lajityyppinsä strategiapeli, sen pelimekaniikka loi vankan pohjan tuleville seuraajilleen. Tämän vuoksi Dune II onkin nykyaikaisen reaaliaikaisen strategiapeligenren kantaisä. Pelin konsepti yhdisti nerokkaasti kevyttä strategiaa ja tasapainotettua toimintaa.

Pelistä julkaistiin uusintapainos nimellä Dune 2000 vuonna 1998.

Pelin vaikutus koko strategiagenreen on huomattavaa, sillä se loi periaatteessa täysin uuden lajityypin. Vaikkakaan kaikki sen piirteet eivät olleet vielä esillä, pelin näkemykset resurssien keräämisestä tuotannon rahoittamiseksi, tukikohtien rakentamiseksi ja sotajoukkojen käskyttämisestä tekivät siitä niin ainutlaatuisen pelin, jota jäljiteltiin myöhemmin Blizzardin kuulussa Warcraft-pelissä. Peli myös teki tietä Westwoodin suositulle Command & Conquer -pelisarjalle.

Dune II, 8.8 out of 10 based on 31 ratings
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

19.9.2011

Voit jättää vastauksen, tai trackback omalta sivustolta.

Yksi vastaus to “Dune II”

  1. Sami sanoo:

    Aivan loistava peli, jonka parissa tuli vietettyä niin monta tuntia ettei jaksa edes laskea. Tuli pelattua kaikki ”talot” läpi ja sen jälkeen jäänyt pahasti koukkuun myös C&C sarjaan.

    Uudempi Emperor Battle For dune peli on jopa ihan hyvännäköinen vielä tänä päivänä ja toimii hyvin nykyajan koneilla, jos jostain sen pelin sattuu löytämään.

Jätä kommentti