VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 8.3/10 (7 ääntä )

DuckTales – The Quest for Gold


DuckTales: The Quest for Gold on Incredible Technologiesin kehittämä ja Walt Disney Computer Softwaren vuonna 1990 julkaisema peli Amiga-, Apple II -, Commodore 64 – ja DOS-alustoille. Pelissä Kulta-Into Pii haastaa Roope Ankan kilpailuun, jossa nähdään, kumpi heistä on maailman rikkain ankka.

Duck Tales: The Quest for Gold -pelissä tarkoituksena on kilpailla 30 päivän ajan Roope Ankan roolissa Kulta-Into Piitä vastaan, joka haastaa pelin alussa Roopen kisaan maailman rikkaimman ankan tittelistä. Pelin voittaa se joka saa kerättyä eniten aarteita monilta paikoilta ympäri maapallon 30 päivän kuluessa.

Roopea auttavat pelissä mm. Heimo Huima ja Aku Ankan veljenpojat, Tupu, Hupu ja Lupu. Roope Ankan konttori toimii päämajana. Konttorinäkymästä voi valita kohteen josta lähteä etsimään aarteita, sijoittaa pörssiin tai hypätä rahasäiliöön etsimään arvokkaita kolikoita.

Pelissä liikutaan Heimo Huiman kyydissä lentäen kuviteltuihin kohteisiin ympäri maapallon ja suoritetaan siellä tasohyppely- tai muita tehtäviä, esimerkiksi kuvataan kameralla harvinaisia viidakon eläimiä, seikkaillaan luolastossa, kiivetään ylös kalliota tai hypitään viidakossa. Luolastokentät koostuvat labyrintista, jossa pyritään kulkemaan kartan avulla ja välttämään muumiota ja putoamista kuiluihin.

Luolastokentät ovat haastavimpia, mutta aarteet ovat niissä puolestaan arvokkaimpia. Valokuvaustehtävissä otetaan kuvia harvinaisista viidakkoeläimistä, kuten vaaleanpunaisista elefanteista, Roopen kotiapulaisen Selma Taatelin tyttärentyttären Tepan roolissa. Kalliokiipeily ja viidakkoseikkailu ovat lähinnä tasohyppelyä ja ne suoritetaan Tupun, Hupun ja Lupun roolissa. Yrityksiä niissä on yhtä monta kuin Akun veljenpoikiakin.

Lentomatkoilla kohteisiin yritetään väistää matkan varrella olevia esteitä, esimerkiksi Karhukoplan taivaasta pudottamia pianoja. Mikäli lentomatka päättyy ennenaikaisesti tai laskeutuminen kohteen lentokentälle ei onnistu, menettää pelaaja rahaa ja lentokoneen korjaamiseen kuluu Pelle Pelottomalta muutamia arvokkaita päiviä.

Omaisuutta voi kerätä myös hyppimällä Roope Ankkana rahasäiliöön sen toivossa että sieltä löytyisi arvokas kolikko tai sijoittamalla rahaa pörssiin. Pörssiin voi sijoittaa suoritetuista tehtävistä ansaittua rahaa.

Pelin kuluessa myös Kulta-Into Pii kiertelee ympäri maapallon ja keräilee omaisuutta. Lopussa maailman rikkaimmaksi ankaksi selviytyy se kumpi on kerännyt 30 päivän aikana enemmän omaisuutta.

DuckTales peli Youtube video :

Viittaukset : Wikipedia Duck Tales Quest for Gold kuvaus

DuckTales - The Quest for Gold, 8.3 out of 10 based on 7 ratings
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

16.1.2012

Jätä kommentti