VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 5.3/10 (6 ääntä )

Dragon Warrior

Dragon Warrior NES kuvankaappaus 1

Dragon Warrior (Tunnettu myös nimellä Dragon Quest) on Chunsoftin kehittämä ja Enixin 1986 tekemä fantasiaseikkailupeli. Peli julkaistiin Nintendo Entertainment System konsolille ja käännettiin myöhemmin alustoille MSX, Super Famicom, Game Boy Color ja matkapuhelimille.

Pelaajan ohjaama nimetön soturi polveutuu Dragon Quest III:n päähenkilö Lotosta, joka on keskeinen henkilö kolmessa ensimmäisessä Dragon Quest -pelissä. Sankarin on saatava takaisin Lohikäärmeherran ryöstämä Valon pallo, jonka avulla rauha voitaisiin palauttaa kuihtuneeseen Alefgardin maahan. Ennen Lohikäärmeherran haastamista päähenkilön on kerättävä tarvittava esineistö tämän saavuttamiseksi sekä pelastettava vihollisten kaappaama prinsessa Gwaelin.

Dragon Quest on pelimekaniikaltaan tyypillisten konsoliroolipelien mukainen. Peli etenee, kun pelaajan ohjaama hahmo suorittaa tehtäviä määrätyissä kaupungeissa tai muissa kohteissa. Paikkakuntiin voidaan matkustaa ylhäältä kuvatun maailmankartan kautta.

Matkojen aikana kohdattuja hirviöitä vastaan taistellaan 1. persoonan kuvakulmassa. Vuoropohjaisissa taisteluissa pelihahmolle osoitetaan komentoja ikkunasta, joka sisältää neljä eri vaihtoehtoa: hyökkäys aseella, loitsujen langettaminen, esineiden käyttäminen sekä pakeneminen. Voittaakseen yhteenoton pelaajan on kulutettava loppuun vihollisen osumapisteet, ja onnistuesssaan hän saa palkkioksi kokemuspisteitä, jotka nostavat pelihahmon kehitystasoa. Mikäli taistelu hävitään, hahmo herää jälleen henkiin lähistöllä sijaitsevassa kaupungissa.

YouTube video Dragon Warrior pelistä

Viittaukset: Wikipedia Dragon Quest

Dragon Warrior, 5.3 out of 10 based on 6 ratings
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

11.9.2013

Jätä kommentti