VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 8.3/10 (15 ääntä )

Doom Ultimate tiedoston lataus
Lataa Doom Ultimate
Koko: 0.00B
ladattu: kertaa

Doom Ultimate selaimessa
Pelaa Doom Ultimate selaimessa

Doom Ultimate


Doom on id Softwaren joulukuussa 1993 julkaisema ensimmäisen persoonan ammuntapeli. Doom on yksi merkittävimmistä ja suosituimmista lajityypin edustajista, ja se varmisti FPS-pelien ja tietokonepelaamisen lopullisen läpilyönnin. Doom herätti ilmestyessään paljon huomiota 3D-grafiikan ja väkivaltaisuutensa vuoksi. Peliä on pelannut runsaat 15 miljoonaa pelaajaa ja se aloitti verkkopelaamisen aikakauden. Pelissä käytetty Doom WAD -rakennepaketti mahdollisti erilaisten pelin pohjalta tehtyjen muunnosten (modifikaatioiden) luomisen.

Peli levisi aikoinaan tehokkaasti ilmaiseksi ladattavana shareware-versiona, joka sisälsi ensimmäisen kolmanneksen koko pelistä. Doomin valtaisa menestys vaikutti koko peliteollisuuden suuntaan. Peli sai nopeasti suuren määrän seuraajia, ja peliteknologia painottui 3D-grafiikan kehittämiseen. GameSpyn äänestyksessä heinäkuussa 2001 Doom valittiin parhaaksi peliksi kautta aikojen.

Doomin lisäksi samaiselle Doom-pelimoottorille julkaistiin Doom II: Hell on Earth (1994) ja sen lukuisat lisäosat: The Ultimate Doom (1995), Master Levels for Doom II (1995) ja Final Doom (1996). Nintendo 64 sai myös oman versionsa Doomista: Doom 64 (1997). Doom-pelisarja sai pitkän tauon jälkeen jatkoa vuonna 2004, jolloin id Software julkaisi Doom 3:n ja sen lisäosan Resurrection of Evilin, jotka käyttävät nykyaikaista Doom 3 -pelimoottoria. Doomista on jälleen tulossa lähitulevaisuudessa uusi peli, Doom 4. Doomista on myös tehty elokuva, joka sai ensi-iltansa lokakuussa 2005.

Vuonna 2008 julkaistiin fanien tekemä epävirallinen Final Doomin jatko-osa Plutonia 2 joka sisältää jo Doom 2:sta tutuksi tulleen pelimuodon eli 32 kenttää, joista 2 on salakenttiä. Peli julkaistiin alkuperäisillä grafiikoilla ja se sisältää samat aseet ja viholliset, ainoastaan joitakin tekstuureita on muuteltu. Plutonia 2:n WAD-tiedosto on vapaasti ladattavissa Internetistä. Doom on saatavilla myös kännykkään.

 

Doomissa viholliset ovat erittäin kostonhimoisia, joten nopea liikehdintä niiden ympärillä kannattaa. Kyseessä on Monster Infighting -ilmiö, jossa toisen hirviön kohteeksi joutunut vihollinen kostaa ja aiheuttaa täten taistelun vihollisten keskuudessa. Hyvä on myös tietää, ettei esimerkiksi Imp voi vahingoittaa toista Impiä, kun taas kaikki zombit voivat vahingoittaa toisiaan.

Pelin ympäristö sisältää paljon epävakaita räjähdetynnyreitä. Myös viholliset kärsivät räjähdyksistä, mikä on pelaajalle etu. Tehottomillakin aseilla saa tynnyrit räjähtämään helposti myös kaukaa ammuttaessa. Räjähtävien tynnyreiden lisäksi vastaan tulee usein myrkyllistä tai radioaktiivista liejua (Damaging floor). Tämä aine vahingoittaa pelaajaa, tosin sen verran hitaasti, että sen vaikutusalueelta pääsee yleensä pois ennen kuolemaa. Pelissä on myös esine nimeltä Radiation suit, joka mahdollistaa liejussa kävelyn/juoksemisen ilman vahinkoa. Vihollisia lieju ei vahingoita. Pelin edetessä kentiltä löytää myös laavaa, joka toimii samoin tavoin kuin lieju.

Pelissä saa käyttöönsä myös panssariliivin (armor), joka suodattaa osan pelaajaan kohdistuvista iskuista. Panssari heikkenee samalla tavalla kuin pelaajan Health.

Alkuperäisessä Doomissa ei ole mahdollista hypätä, kyykistyä eikä katsoa ylös tai alas. Kuitenkin myöhemmin kehitetyissä parannelluissa peliporteissa kuten ZDoomissa hyppääminen ja kyykistyminen ym. olivat mahdollisia. Samaan versioon lisättiin myös kehittyneempi musiikki.

PELAA TÄSTÄ LINKISTÄ DOOM PELIÄ SUORAAN SELAIMESSA

Doom pelin Youtube video :

Viitteet : Wikipedia Doom kuvaus

Doom Ultimate, 8.3 out of 10 based on 15 ratings
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

20.9.2011

Voit jättää vastauksen, tai trackback omalta sivustolta.

Jätä kommentti