VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 5.7/10 (27 ääntä )

Donkey Kong Junior


Donkey Kong Junior on Nintendon 1982 julkaisema kolikkopeli, josta on tehty käännös myös Nintendo Entertainment System (NES) konsolille, sekä Commodore 64:lle. Peli on jatko-osa 1981 ilmestyneelle Donkey Kong-pelille.

Pelissä Mario Bros pelin Mario onkin tavallisesta poiketen pahis, joka on kaapannut Donkey Kongin ja pelaajan tehtävänä onkin pelastaa isänsä Marion kynsistä.

Pelissä pelaaja pelaa pienellä apinalla roikkuen ja hyppien liaaneja pitkin. Pääasiassa liaanit roikkuvat katosta, mutta radoilla tapaa myös moottoreita, jotka pyörittävät liikkuvia liaaneita. Jotkin radat sisältävät pientä pulmanratkontaa, jossa joutuu liikuttelemaan avaimia lukkoihin avatakseen pääsyn ylemmille tasoille. Radan yläosassa Mario lähettää matkaan erilaisia pieniä vihollisia, jotka koostuvat esim krokotiileistä ja linnuista. Radalla esiintyy erilaisia hedelmiä, joita keräämällä pelaaja saa itselleen pisteitä. Pelaaja voi tuhota vihollisen tiputtamalla hedelmiä niiden päälle. Donkey Kongin vapauttaminen häkistä tapahtuu pääsemällä radan ylimpään osaan ja hyppäämällä Marion yläpuolelle. Tämän jälkeen pelaaja jatkaa seuraavaan rataan, jonka vaikeusaste nousee. Peli on melko lyhyt ja taitava pelaaja pelaa sen läpi ihan muutaman minuutin aikana.

YouTube video Donkey Kong Jr pelistä

Donkey Kong Junior, 5.7 out of 10 based on 27 ratings
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

10.12.2014

Yksi vastaus to “Donkey Kong Junior”

  1. Anni M sanoo:

    Kaikkihan me Sega-ihmiset tiedämme, että Mario pohjimmiltaan on pahis! Donkey Kong jr. näytti sen hyvin.

Jätä kommentti