VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 8.4/10 (10 ääntä )

Donkey Kong Country

Donkey Kong Country SNES Kansi

Donkey Kong Country on Rarewaren kehittämä ja Nintendon 1994 julkaisema tasohyppely. Peli oli yksi SNES:in myydyimmistä peleistä herättäen samalla Donkey Kong (1980) klassikon uudelleen henkiin. DKC-sarjaa julkaistiin kolmen pelin verran Super Nintendo Entertainment Systemille ja Game Boylle. Myöhemmin kaikki osat julkaistiin myös Game Boy Advancelle. Raren tappelupeli Killer Instinct hyödynsi myöhemmin samaa tekniikkaa omissa hahmomalleissa. Donkey Kong sai myös jatkoa Nintendo 64:llä paljon ennakkokohua aiheuttaneessa, mutta ristiriitaisen vastaanoton saaneessa pelissä Donkey Kong 64.

Pelissä Donkey Kong Jr. on kasvanut aikuiseksi ja ottanut DK-tittelin itselleen samalla kun hänen isänsä, alkuperäinen Donkey Kong on nimetty Cranky Kongiksi. Cranky toimii uuden pelisarjan tukevana hahmona, jonka dialogit kritisoivat huumorilla videopelien nykytilaa. Uusissa peleissä Donkey ja tämän kaveri Diddy sekä koko Kongin apinasuku kamppailevat kremlingejä vastaan. Kremlingit ovat ahne krokotiilirotu, jota johtaa Kuningas K. Rool. Kuninkaansa johdolla kremlingit yrittävät varastaa Kongien kultaiset banaanit.

Pelin hahmot luotiin alun perin kolmiulotteisiksi tietokonemallinuksen avulla ja konvertoitiin spriteiksi eli kaksiulotteisiksi hahmomalleiksi. Tekniikka saa hahmot näyttämään kolmiulotteisilta, vaikka pelit ovat perinteisiä kaksiulotteisia tasohyppelyitä. Pelin grafiikka onkin täten todella kaunista katseltavaa ja hahmojen liikkeet ja animointi todella sulavaa. Ratoihin on lisätty myös säävaihteluita, missä koko taivaan pimentävä rankkasade, voi yhtäkkisesti loppua ja taivas alkaa kirkastumaan.

Pelin apinat voivat puolustautua vihollisilta useilla eri tavoilla, kuten pyörimällä kärrynpyörää, hyppäämällä pään päälle tai heittelemällä tavaroita vihollisten päälle. Pelissä voidaan monissa paikoissa myös ratsastaa eläinten, kuten sarvikuonon, miekkakalan, tai sammakon selässä.

Pelin radat koostuvat pääasia viidakkoteemasta, mutta poikkeavat osin esim. sukellettavaan vedenalaiseen maailmaan, luolastoon, muinaisen temppelin raunioihin, korkealla olevaan puumaailmaan, lunta tuiskuttavaan lumimaailmaan, merirosvolaivaan. Maailmojen välissä on vastassa haastavampia pomovastuksia, jotka pelaajan on voitettava edetäkseen pelissä.

YouTube video Donkey Kong Country pelistä

Artikkelin tekemisessä on käytetty osittain apuna Wikipedia Donkey Kong Country kuvausta

Donkey Kong Country, 8.4 out of 10 based on 10 ratings
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

14.11.2012

Jätä kommentti