VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 6.9/10 (10 ääntä )

Diablo


Diablo, on Blizzard Entertainmentin vuonna 1996 julkaisema roolipeli. Pelaajan tehtävänä on käydä läpi hylätyn katedraalin alaisia, hirviöiden riivaamia sokkelotasoja yhä syvemmälle tunkeutuen, kunnes vastassa on itse Diablo, yksi kolmesta suuresta pahuuden mahdista. Peli julkaistiin alunperin Windowsille ja sittemmin myöskin Mac OS:älle ja PlayStationille.

Pelin alkaessa pelaajahahmo saapuu pitkän poissaolon jälkeen entiseen kotikyläänsä Tristramiin, jonka laidalla seisova vanha katedraali on nyt demonisten hirviöiden valloittama. Pelin edetessä paljastuu, että pahuuden taustalla on uudelleenherännyt Diablo, kauhun herra. Diablon seuraajana toimi arkkipiispa Lazarus.  Lazarus kaappasi prinssi Albrechtin ja Diablo valtasi Albrechtin ruumiin. Helvetin hirviöt valtasivat katedraalin ja useimmat Tristramin asukkaat kuolivat tai pakenivat. Taisteltuaan läpi katedraalin alimpaan kerrokseen, pelaaja surmaa langenneen Lazaruksen ja käy itseään Diabloa vastaan. Päihitettyään Diablon, pelin sankari ottaa sielukiven Diablon otsasta, ja vapauttaa prinssi Albrechtin ruumiin. Sankari iskee sielukiven omaan otsaansa, lähtien itään etsimään keinoa päättää Diablon olemassaolo lopullisesti.

Pelissä on kolme hahmoluokkaa, Warrior, jonka erityiskykynä on voimakkuus, Rogue, jonka erityiskyky on ketteryys, ja se osaa käyttäää jousia hyvin, kolmas hahmoluokka on Sorcerer, jonka erityiskykynä on taikuus, mutta sen heikko kohta on vähäinen elinvoima. Pelistä on 2 seuraavaa versiota Diablo II ja Diablo III, joissa paljastetaan lisää juonta, liittyen esim. Diabloon ja Tristramin kylään. Diablo-pelisarja on ollut hyvin suosittu maailmalla.

Diablon grafiikat ovat todella hyvät, ja äänimaailma vastaa grafiikoita hyvin. Pelissä kuuluu jännitysmusiikkia taustalla pelatessa, ja äänitehosteet ovat harvinaisen hyvät. Vuoden 1996 peliksi Diablo on todella onnistunut, eikä ihme, että kaikkialla maailmassa on hartaita Diablo faneja.

YouTube video Diablo pelistä

Diablo, 6.9 out of 10 based on 10 ratings
Peliartikkelin kirjoittaja:

Jimmykojootti

Peliarvostelu kirjoitettu:

16.9.2012

Jätä kommentti