VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 6.3/10 (3 ääntä )

Descent


Descent on Parallax Softwaren kehittämä ja Interplay Entertainmentin 1995 MS-DOSille julkaisema Descent-ammuntapelisarjan videopeli.

Descent poikkeaa osittain muista FPS-lajityypin peleistä, sillä se on tavallisen lentosimulaattorin ja ammuskelupelin sekoitus. Pelaaja toimii avaruushävittäjän sisällä lentäjän näkökulmasta, ja peliä on helpompi ohjata joystickillä kuin näppäimistöllä ja hiirellä. Descent on aito 3D-peli, toisin kuin monet muut samoihin aikoihin tehdyt pelit kuten Doom.

Pelin juonessa PTMC (Post Terran Minerals Corporation) on aurinkokunnan suurin kaivosyhtiö, jolla on toimintaa kaikkialla aurinkokunnassa ja sen ulkopuolellakin. Eräänä päivänä PTMC:n kaivosrobotit tulivat hulluiksi, ilmeisesti jonkin tietokoneviruksen takia, jonka seurauksena PTMC:n kaivokset joutuivat tuntemattomiin käsiin. Epäiltiin, että nämä robotit kerääntyisivät ja aloittaisivat hyökkäyksen Maahan. Estääkseen tämän PTMC palkkaa palkkasoturin, joka tunnetaan vain nimellä ”Material Defender”. Puolustajan tehtävä on tuhota kaikki tartunnan saaneet kaivokset tuhoamalla niiden reaktorit, jotta robotit eivät kykenisi uhkaamaan Maata.

Descentissä on 27 kenttää, jotka jakaantuvat kaikkiin kahdeksaan planeettaan ja Plutoon aurinkokunnassa. Lisäksi on vielä kolme salakenttää. Aurinkokunnan kaasuplaneetoilla (Jupiter, Saturnus, Uranus ja Neptunus) kentät on rakennettu planeettojen kuihin. Kentissä 7 ja 27 on loppuvastuksina generaattoreiden sijasta ”pomorobotit”, jotka pitää tuhota, jotta kentästä selviää.

Descentissä on viisi vaikeustasoa, jotka ovat seuraavat helpommasta vaikeimpaan:Trainee, Rookie, Hotshot, Ace ja Insane.

Descent pelin Youtube video :

Viitteet : Wikipedia Descent kuvaus

Descent, 6.3 out of 10 based on 3 ratings
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

29.9.2011

Jätä kommentti