VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 7.7/10 (3 ääntä )

Dead or Alive


Dead or Alive on Team Ninjan tekemä ja Tecmon alunperin 1996 julkaisema tappelupeli, josta on tehty useita eri jatko-osia. Pelin ensimmäiset versiot julkaistiin arcade-pelikoneille, jonka jälkeen peli käännettiin 1997 Sega Satrun ja 1998 PlayStation-konsolille.

Dead or Aliven hahmojen ohjaus poikkesi suuresti sen aikaisista tappelupeleistä. Normaalisti vastaavissa tappelupeleissä vaadittiin monimutkaisia näppäinyhdistelmiä tekemään erilaisia liikesarjoja, kun Dead or Livessä kaikki komennot tapahtuvat vain muutaman napin painalluksella. Liikkeet perustuvat pääasiassa kahteen eri päämuotoon; hyökkäävään ja puolustavaan, joilla kummallakin on omat toimintonsa riippuen missä kohtaa isku valitaan ja ohjainta samalla liikutetaan. Uuden ominaisuuden myötä peli on helppo oppia ja tappelut pohjautuvat enemmän rekatioon.

Toinen uutuus pelissä oli kehän ulkopuolinen vaaravyöhyke, johon joutuessaan pelaaja lennähtää ilmaan ja vastustaja voi käyttää hyökkäykseen ilmakomboja.

Dead or Alive on tappelupeli, joka on erityisesti miespuolisten pelaajien mieleen. Pelissä on enemmän naispuolisia hahmoja ja hahmojen rintavarustus ei todellakaan ole sieltä pienimmästä päästä. Lisäksi hahmoille on mallinnettu vartalosta vapaasti liikkuvat rinnat, jotka hölskähtelevät upeasti liikkeiden lomassa. Myös otteluiden tuuletukset ovat useilla hahmoilla melko provosoivia. Dead or Aliven pelisarjan useat julkaisut ovat saaneet tästä huomautuksia, pelin ikärajaa on nostettu ja peli on jopa kielletty joissakin maissa. Kukkahattutätien valituksista huolimatta pelin seksistisestä ilmapiiristä tuli sen valttikortti, joka teki pelistä entistä suositumman. Pelin myöhemmissä jatko-osissa on luvassa entistä niukempia vaatteita ja tissien pomputtelua.

Yksinpelinä Dead or Aliveä ei välttämättä jaksa montaa kertaa pelata, mutta moninpelinä kaveria vastaan se on voi olla hyvinkin hauskaa.

YouTube video Dead or Alive pelistä

Dead or Alive, 7.7 out of 10 based on 3 ratings
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

2.10.2012

Jätä kommentti