VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 7.8/10 (4 ääntä )

Dance Dance Revolution


Dance Dance Revolution on Konami-yhtiön 1998 tekemä tanssipeli. Peli julkaistiin arcade-kolikkopelinä ja käännettiin  PlayStation- että PlayStation 2 -konsoleille. Peli aloitti käytännössä kokonaan uuden tanssipeligenren.

Peliä pelataan arcadelaitteissa koneen tasossa olevalla kosketusalustalla ja konsolikäännöksissä pelissä käytetään erillistä tanssimattoa, joka lukee jalan kosketukset.

Pelin ideana on osua oikealla hetkellä tanssimatton oikeaan painikkeeseen. Kuvaruudulla nousee nuolia ylös musiikin tahtiin ja kohtaavat yläosassa kiinteänä olevat nuolet jonka aikana tanssimattoon on polkaistava nuolen määräämään kohtaan. Nuolten nopeus riippuu musiikin iskutahdista.

Peli arvostelee jokaisen hypyn ja osumatarkkuuden erikseen ja antaa arvosanoja, kuten perfect, great tai miss. Pisteytys myös muuttuu tanssin aikana ja kasvaa loppua kohden. Tanssin loputtua peli antaa myös yleisarvosanan joka pohjautuu pelin aikana saaduista pisteistä. Pisteytyksessä AAA on täydellinen suoritus, kun E on taas hylätty.

Peli sisältää useita eri pelimoodeja, joista Single-moodissa yksi pelaaja pelaa neljällä nuolipaneelilla, Versus-moodissa kaksi pelaajaa pelaavat kummatkin neljällä nuolipaneelilla ja Double-moodissa yksi pelaaja pelaa kahdeksalla paneelilla.

Dance Dance Revolution oli aikanaan hauska ja tuore idea, joka pakotti pelaajat pois kotisohvalta kuntoilemaan. Ideana hyvinkin yksinkertainen, mutta hauska peli.

YouTube video Dance Dance Revolution pelistä:

Dance Dance Revolution, 7.8 out of 10 based on 4 ratings
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

3.7.2013

Jätä kommentti