VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 6.8/10 (4 ääntä )

Crime City


Crime City on Interactive Fantastic Fictionin 1992 tekemä Point & click tyyppinen seikkailupeli, missä pelaajan tulee selvittää murha. Peli julkaistiin Amigalle, Atari ST:lle ja MS-DOS:ille.

Pelin päähahmo herra White on dekkareita kirjoittava kirjailija, joka kuitenkin on aina toivonut olevansa oikea rikosetsivä. Eräänä päivänä vaalea nainen ilmestyy herra Whiten asunnolle ja pyytää Whiten apua murhatutkinnassa. Joku on lavastanut hänen isänsä murhaan, jonka herra Whiten on selvitettävä. Pelaajan on kerättävä vihjeitä ja niiden perusteella päästävä oikean murhaajan jäljille.

Peli poikkeaa kuitenkin tavallisista seikkailupeleistä esim. pelaajan tarpeella hankkia rahaa kaupungissa kulkemiseen. Rahan hankkimiseen pelaajan on myytävä tuotteita torilla. Päähahmo saattaa myös loppupäivästä väsyä, joka pakottaa pelaajan takaisin kotiin nukkumaan.

Pelin käyttöliittymä on pelkistetty ja helppo opetella käyttämään. Suurin osa grafiikoista on pelkkiä kuvia ilman animaatioita, mutta ne ovat kauniisti tehty ja sopivat hyvin pelin ulkoasuun. Erikoisuutena pelissä ei ole ollenkaan tavaravalikkoa mihin kerätyt tavarat siirtyisivät, vaan peli käyttää kerättyjä tavaroita automaattisesti tarvittaessa. Pelaaja ei myöskään pääse katsomaan mitä tavaroita hän on pelin aikana kerännyt. Tämä osittain helpottaa pelin pulmanratkontaa ja tekee pelistä selkeämmän. Kerätyt tavarat lisäävät päähahmon keskusteluvaihtoehtoja ja pelaaja pystyy kyseleen ihmisiltä enemmän kysymyksiä.

Pelin hankala osuus on juokseva kelloaika, jonka kanssa pelaajan on koko ajan oltava tarkkana. Jokainen pelin toiminto kuluttaa aikaa tai rahaa, kuten matkustaminen tiettyyn kaupunginosaan, riippuen käveleekö pelaaja paikalle, vai ajaako hän taksilla. Pelaajan ollessa valveella liian kauan alkaa kunto romahtaan, joka pakottaa pelaajan nukkumaan. Juoksseva kello hankaloittaa myös tiettyjen henkilöiden tapaamista, jotka ovat vain tietyssä paikkaa tiettyyn kelloaikaan. Tämän takia pelaajan on usein suunniteltava seuraavan päivän käynnit ja tapaamiset.

Youtube video Crime City pelistä :

Crime City, 6.8 out of 10 based on 4 ratings
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

21.8.2012

Jätä kommentti