VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 6.5/10 (17 ääntä )

Constructor


Constructor on System 3:sen tekemä ja Acclaimin 1997 julkaisema simulaatio ja rakennuspeli, missä pelaajan on pyöritettävä rakennusfirmaa. Peli julkaistiin alunperin PC:n MS-DOS:ille ja käännettiin myöhemmin PlayStationille ja Windowsille. Pelistä tehtiin myös jatko-osa 1999 nimeltään Constructor: Street Wars joka tunnettiin myös nimellä Mob Rule. Jatko-osa ei koskaan saanut yhtä paljon suosiota, kuin Constructor-sarjan ensimmäinen osa.

Constructor pelissä pelaaja on uuden rakennusfirman toimitusjohtaja ja hänen tehtävänään on voittaa monopoliasema kaupungissa rakennusalalla. Pelin alussa kaupungin kartta on jaettu muutamaan osaan pelaajan ja tietokonevastustajien kanssa. Pelaajan tulee ostaa oman alueensa lähistöltä maa-alueita ja alkaa rakentaan kiinteistöjä alueelle levittäen omaa rajaansa kartalla. Yleensä ensimmäisenä kannattaa rakennuttaa saha, jotta voit toimittaa puutavaraa rakennuksille. Pelaajan tulee myös mikromanageroida pelin työmiehiä ja määrää heille eri tehtäviä, kuten päättää mille rakennukselle työmies menee töihin. Kun pelaaja on saanut rakennettua ensimmäiset asuintalonsa, voi asuntoon muuttaa asukkaita, jotka tuottavat uusia työmiehiä lisääntymällä. Ensimmäiset talot mitä pelaaja voi rakentaa ovat lähinnä ränsistyneitä puuhökkeleitä. Pelaaja voi myös remontoida talon sisustaa paremmaksi, joka vaikuttaa asukkaiden elinoloihin. Koska peli on höystetty huumorilla vaikuttaa tietysti makuhuoneen remontti asukkaiden seksielämään ja tätä myötä myös uusien työtä tekevien ihmisten määrään. Talojen asukkaat myös valittavat huonoista oloista ja vaativat pelaajaa rakentaan heille hienomman pihan ja muita lähialuetta koristavia asioita. Pelin alussa asukkaat ovat paikallista roskasakkia ja alaluokan väkeä, mutta pelin edetessä ja rakennusten laadun kasvaessa pelaajalle avautuu mahdollisuus ottaa vuokralaiseksi sivistyneempiä ihmisiä, jotka tuottavat myös tietysti sivistyneempiä jälkeläisiä. Hiljalleen asuinalue alkaa näyttään laadukkaalta ja pelaaja pääsee rakentamaan alueelle liikkeitä, sairaaloita, puistoja ja monia muita kiinteistöjä.

Peliin on saatu toteutettua hyvin palkitseva etenemismahdollisuus, joka avaa pelaajalle koko ajan lisää uusia ominaisuuksia pelin edetessä ja näin ylläpitää pelin mielenkiintoa. Pelin äänimaailma koostuu lähinnä valikoiden klikkausäänistä ja kaupungissa tapahtuvista äänitehosteista, kuten eläinten, ihmisten, sahan, poran ja vasaran äänistä. Peli on graafisesti yhdistelmä isometrisestä kuvakulmasta kuvattua rakennuspeliä joka yhdistää mukaan pieniä humoristisia 3D-animaatioita ja piirrettyjä karikatyyrisiä hahmoja. Hahmojen ilmeet antavat mukavan piristysruiskeen muuten hieman hidastempoiseen peliin ja 3D-animaatioissa usein sattuu ja tapahtuu hauskoja tilanteita. Itse rakennusosuus on tuon ajan rakennuspeleille tuttua kauraa, joka ei eroa paljoa muista rakennuspeleistä tyylillään. Peliä voi suositella erityisesti rakennussimulaation ystäville.

Youtube video Constructor pelistä :

 

Constructor, 6.5 out of 10 based on 17 ratings
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

15.8.2012

Jätä kommentti