VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 7.4/10 (7 ääntä )

Colonization


Colonization on Sid Meierin ja Brian Reynoldsin vuonna 1994 kehittämä tietokonepeli, jonka julkaisijana toimi Microprose. Peli on vuoropohjainen strategiapeli, joka keskittyy eurooppalaisten suurvaltojen siirtomaakauteen uuden mantereen, Amerikan, alueella vuosien 1492 – 1850 välillä. Peli julkaistiin alun perin MS-DOS-käyttöjärjestelmälle, ja se käännettiin myöhemmin Windowsille, Amigalle ja Macintoshille (1995).

Pelin aluksi pelaaja valitsee yhden neljästä siirtomaavallasta pelattavakseen. Pelattavat siirtomaavallat ovat Englanti, Ranska, Espanja ja Hollanti.

Pelimekaniikka on hyvin samankaltainen Civilization-pelin kanssa. Pelaaja mm. perustaa ja kehittää siirtokuntia, kouluttaa uusia yksiköitä, käy kauppaa ja sotii muita siirtomaavaltoja sekä alkuperäisasukkaita vastaan. Pelin lopullisena päämääränä, ja ainoana tapana voittaa peli, on itsenäiseksi julistautuminen emovaltiosta.

Peli alkaa vuodesta 1492. Alkuvalikoiden jälkeen pelaajan laiva on saapunut jonnekin Uuden Maailman itäisille rannoille. Pelaajan tavoitteena on perustaa siirtokunta ja kehittää sen toimintoja, ja vähitellen laajentaa merentakaista valtakunnan osaa perustamalla lisää siirtokuntia.

Siirtokunnissa voidaan kouluttaa uusia, eri ammatteja osaavia siirtolaisia, saarnaajia ja sotilasyksiköitä. Tavalliset vapaat siirtolaiset (Free Colonists) voivat myös siirtyä intiaanikylään hankkimaan oppeja intiaaneilta. Ammattilaisia voidaan myös hakea emämaasta.

Civilizationista poiketen kaupankäynti hoidetaan aluksi vain oman emovaltion kanssa tai intiaanikylien kanssa. Tietyssä vaiheessa on kuitenkin mahdollista kehittää kaupankäyntiä myös muiden eurooppalaisten siirtomaavaltojen kanssa, jolloin kauppaa voidaan käydä sekä Euroopan satamien että muiden siirtokuntien kanssa suoraan. Kaupattavina kohteina on eri viljalajikkeita, vaatteita, malmeja ja aseita.

Pelin aikana kasvatetaan Continental Congressia, eli joukkoa Amerikan historian tärkeitä henkilöitä. Henkilön saaminen kongressiin antaa lisämahdollisuuksia uskontoon, kaupankäyntiin, sotilastoimiin ja politiikkaan. Kongressiin liittyvät pelin aikana muun muassa Pocahontas, Benjamin Franklin ja Simón Bolívar.

 

Lainattu Wikipedia Colonization kuvaus

Colonization, 7.4 out of 10 based on 7 ratings
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

18.9.2011

Voit jättää vastauksen, tai trackback omalta sivustolta.

Jätä kommentti