VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 7.3/10 (3 ääntä )

Cobra


Cobra on Ocean Softwaren 1987 julkaisema toiminta- ja tasohyppelypeli, joka pohjautuu Sylvester Stallonen näyttelemään Cobra toimintaelokuvaan.

Ocean julkaisi Cobrasta versiot Commodore 64:lle, ZX Spectrumille, sekä Amstrad CPC:lle. Cobra on sivusta käsin kuvattu peli, missä hahmo pysyy keskellä ruutua ja maisema vierii alla. Pelaaja astuu Marion Cobrettin saappaisiin tavoitteenaan lakkauttaa Night Slasherin kultin ja suojellakseen huippumalli Ingridiä kultilta. Peli tunnetaan retropiireissä varsinkin sen tunnusmusiikista, sekä korkeasta vaikeusasteesta.

Peli alkaa, kun Cobra astuu kadulle joka vilisee vihollisia. Osa vihollisista heittelee Cobraa veitsillä, kun osa ampuu konetuliaseilla, kranaateilla, kirveillä tai pistooleilla. Viholliset juoksevat kaduilla ja talojen katolla mistä he voivat hyppiä Cobran kimppuun. Cobra pystyy käveleen kadulla, sekä kiipeileen roskapönttöjen ja tikapuiden avulla talojen katoille. Vastaan saattaa tulla myös siviileitä, joita ei saa puukottaa. Pelissä energiaa saadaan keräämällä amerikkalaista pikaruokaa, kuten hampurilaisia tai juomia.

Peli sisältää vain kolme rataa, joiden jälkeen peli on läpäisti. Peli ei sisällä loppuvastusta johtuen julkaisun kiireellisestä aikataulusta elokuvan valmistumisen takia.

Youtube video Cobra pelistä :

Cobra, 7.3 out of 10 based on 3 ratings
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

25.2.2012

Jätä kommentti