VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 6.7/10 (7 ääntä )

Chase H.Q.

Chase HQ Autopeli Takaa-ajo

Chase HQ on Teque Software tekemä ja Ocean Softwaren Ltd:n ja Taiton 1989 julkaisema autopeli, jossa pelaaja toimii poliisina takaa-ajaen rosvoja. Peli julkaistiin useille eri alustoille kuten: Arcade, Amiga, Amstrad CPC, Atari ST, Commodore 64, Game Boy, Game Boy Color, Game Gear, MSX, Sega Master System, Sega Mega Drive/Sega Genesis, Super NES, Famicom, TurboGrafx-16, ZX Spectrum.

Chase HQ pelissä pelaaja toimii liikkuvan poliisin tehtävissä takaa-ajaen rosvoja. Radan alussa pelaajalle ilmoitetaan tarkemmat tiedot rikollisesta jota on takaa-ajettava. Alussa takaa-ajettava on saavutettava, jonka etäisyyden näkee erillisestä mittarista. Jos pelaaja kolaroi tai ajaa liian hitaasti, takaa-ajettava pääsee pakoon. Väliajoin matkan varrella tulee risteyksiä, joista pelaajan on osattava valita oikean reitin, koska aina toinen reiteistä on pidempi. Kun takaa-ajettava on saavutettu pelaajan on törmäiltävä rosvoon, kunnes pakoauto hajoaa rikki.

Pelissä on mukana viisi rataa, joissa pelaajalla on aikaa saavuttaa takaa-ajettava noin 60 sekunnin aikana ja rikottava hänen autonsa. Peli on siis todella lyhyt ja taitava pelaaja pelaa sen läpi noin 10 minuutin aikana.

Chase HQ käyttää samantyylistä tekniikkaa, kuin Segan Outrun peli, jossa maisemia rullataan graafisesti eteenpäin sisältäen mäkiä ja risteyksiä. Peli on graafisesti kaunista katseltavaa, eikä äänimaailmassakaan ole haukkumista. Peli on hyvinkin nopeatempoinen ja paikoitellen autot tuntuvat kulkevan jopa liiankin lujaa suhteessa maiseman rullaamiseen. Pelistä on tehty myös jatko-osa 1990 nimeltään Chase HQ II: Special Criminal Investigation.

Pelissä esiintyy takaa-ajettavina rosvoina

  • Ralph, Idahon viiltäjä valkoisella Lotus Esprit autolla
  • Carlos, New Yorkin aseistettu ryöstäjä keltaisella Lamborghini Countachillä
  • Chicago pushers harmaalla Porsche 911:llä.
  • L.A:n kidnappaajat siniselä Ferrari 288 GTO:lla
  • Itäblokin agentti punaisella Porsche 928:lla

YouTube video Chase HQ pelistä

Chase H.Q., 6.7 out of 10 based on 7 ratings
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

19.11.2012

Jätä kommentti