VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 7.5/10 (2 ääntä )

Chaos Engine


The Chaos Engine on Bitmap Brothers -ryhmän tekemä ylhäältä kuvattu shoot’em-up tietokonepeli, joka julkaistiin alun perin vuonna 1993 Amigalle ja Atari ST:lle. Se käännettiin myöhemmin muutamille muille laitteille. Konsoleilla pelin nimi on Soldiers of Fortune.

Grafiikaltaan viktoriaaniseen aikaan sijoittuvassa Steampunk-henkisessä pelissä pitää tuhota Chaos Engine ja hänen elukka-armeijansa. Kaaoskoneen taustalla on Baron Fortesque niminen keksijä, joka on joutunut itse keksintönsä valtaamaksi.

Peli sai Pelit-lehdessä suuret kehut Piiran veljeksiltä. Myöhemmin pelille ilmestyi jatko-osa, jota pidettiin kuitenkin hätäisesti kyhättynä rahastuksena.

Pelihahmoja on kuusi erilaista, ja heillä on erilaiset kyvyt. Esimerkiksi laserpyssyä käyttävä saarnaaja on nopea mutta haavoittuva, ratatyöläinen taas on hidas, mutta kestää enemmän osumia. Muut hahmot ovat ominaisuuksiltaan keskivertoa edustavat palkkasotilas (mercenary), ja rosvo (brigand), ryökäle (thug) taas on järkälemäinen hahmo ja herrasmies (gentleman) on verrattain hintelä. Konsoliversiossa saarnaaja on korvattu tiedemiehellä, jolta on poistettu papinkaulus.

Pelin jaksot ovat sokkeloisia, ja niissä on sähköpylväitä, ”nodeja”, jotka pitää aktivoida uusien reittien avautumiseksi. Lisäksi kulta-avaimien avulla voi päästä uusiin paikkoihin. Erilaisia ongelmakohtia ja salareittejä jaksoihin on laitettu runsaasti. Viholliset ovat mutanttimaisia ja useimmiten jonkinlaisia orgaanisen olennon ja mekaanisen koneen risteytymiä. Pelimaailmoja on neljä ja ne koostuvat niin ikään neljästä eri tasosta. Maailmat ovat metsä, työpajat, kartano ja viemärit. Jokaisen jakson jälkeen pääsee kauppaan, josta voi jaksoista keräämillään rahoilla parantaa hahmon ominaisuuksia ja aseita. Jokaisen hahmon perusaseen lisäksi pelissä voi käyttää esimerkiksi erilaisia pommeja. Viimeisen tason lopussa on vastassa Chaos Engine itse.

Pelin alkumusiikki on Joi-nimisen brittiläisen konemusiikkiyhtyeen kappale (säveltäjänä Farook Joi). Pelimusiikki on Richard Josephin tekemää. Joka maailmassa on oma musiikkinsa.

Youtube video Chaos Engine pelistä :

Viitteet : Wikipedia Chaos Engine pelin kuvaus

Chaos Engine, 7.5 out of 10 based on 2 ratings
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

28.9.2011

Voit jättää vastauksen, tai trackback omalta sivustolta.

Jätä kommentti