VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 7.0/10 (2 ääntä )

Centurion: Defender of Rome


Centurion Defender of Rome on Electronic Artsin 1990 julkaisema strategiapeli, jossa hallitaan muinaisen Rooman valtakuntaa. Peli alkaa 275 ennen ajanlaskua Rooman valtakunnasta jossa pelaaja toimii Centurionia johtaen Rooman armeijaa.  Pelin tavoitteena on vallata Roomalle lisää valtakuntaa, sekä lopulta päästä itse Ceasariksi sotavoittojen ja poliittisten syrjäytysten avulla.

Peli muistuttaa kovin Defender of the Crown peliä ja se sisältää niin strategiaa, managerointia, kuin myös toimintakohtauksia. Strategiaosuudessa pelaaja siirtelee armeijan joukkoja euroopan kartalla hyökäten eri valtioiden kimppuun. Itse taistelussa pelaaja määrittää joukkojensa ryhmittymät, hyökkäysaallot, sekä taistelustrategian. Itse strategiaosuus on melko taidokkaasti tehty kokonaisuus, joka myötäilee realistista antiikin taistelustrategiaa.

Managerointiosuudessa hoidetaan pääasiassa Rooman taloutta, säädetään veroja valloitetuilta valtioilta ja pidetään valtakunta tyytyväisenä joka Roomassa tietysti tarkoittaa leipää ja sirkushuveja.

Toimintaosuudessa pelaaja pääsee gladiaattoritaisteluihin miekkaileen gladiaattoreita, leopardeja kuin muitakin vastustajia vastaan.  Pelissä on myös hevosajoja, kuin myös meritaisteluita areenoilla.

Youtube video Centurion pelistä :

 

 

Centurion: Defender of Rome, 7.0 out of 10 based on 2 ratings
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

21.9.2011

Voit jättää vastauksen, tai trackback omalta sivustolta.

Jätä kommentti