VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 3.0/10 (2 ääntä )

Cabal


Cabal (カベール) on Japanissa TAD Corporationin ja Muualla Taito Corporationin julkaisema takaa kuvattu sotapeli, jossa ohjataan kommendoa. Peli oli aikoinaan hyvin suosittu ja myi hyvin ympäri maailman. Peli julkaistiin MS-DOS, Commodore 64, ZX Spectrum, Atari ST ja Amiga, sekä myöhemmin myös NES:ille. Cabalista tehtiin myös jatko-osa nimeltä Blood Bros 1990.

Pelissä pelaaja voi pelaa peliä joko yksinpelinä, tai kaverin kanssa kaksinpelinä. Pelaajat ovat commandoja, jotka tuhoavat vihollisen maaperällä vihollisen tukikohtia ja vihollisen armeijaa. Pelissä on 5 rataa, joista jokainen sisältää 4 eri pelitilannetta eri maastoissa. Pelaajat ovat kuvattu takaapäin ja pelaajia liikutellaan kentän alaosassa sivuttaissuunnassa. Pelaajilla on käytössään päättymättömät panokset, sekä käsikranaatit, jotka voivat loppua kesken. Viholliset juoksevat kuvaruudun reunoista pelaajan eteen ja ampuvat pelaajaa. Jotkin vihollisista myös heittelevät käsikranaatteja. Välillä eteen vierii myös tankkeja, jotka on räjäytettävä kranaateilla. Pelissä voidaan myös rikkoa kranaateilla vastustajan eri kohteita, kuten rakennuksia, tai panssarivaunuja.  Ampumalla tiettyjä vihollisia pelaaja saa käyttöönsä lisää käsikranaatteja, joita vihollisilta tippuu. Myöhemmissä radoissa vihollisella on käytössä myös taisteluhelikoptereita, jotka laskeentuvat suoraan taivaalta pelaajan eteen ja ampuvat. Kun rata on läpäisty hajoavat loputkin vihollisen rakennukset, mitä pelaaja ei ole saanut pelitilanteessa hajotettua. Jokaisen radan lopussa tulee vielä vastaan hankalampi loppuvastus, johon joutuu upottaan lyijyä jo hieman enemmän.

Peli poikkesi sen ajan sotapeleistä uudella 3D perspektiivi näkymällä missä kuvakulma oli pelaajan takana ja pelaaja ei voinut liikkua maastossa vapaasti eteenpäin. Pelissä ei voitu myöskään liikkua ja ampua samaan aikaan, joten pelaajan on taktikoitava tarkasti milloin ampuu vihollisia ja milloin taas väistää vihollisen luoteja ja kranaatteja. Myös radalla olevat suojamuurit antoivat pelaajalle taktikoimisen mahdollisuutta, kun luotisateelta pystyi myös piiloutuun muurin taakse.

Cabal Youtube video pelistä :

Cabal, 3.0 out of 10 based on 2 ratings
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

15.11.2011

Voit jättää vastauksen, tai trackback omalta sivustolta.

Jätä kommentti