VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 7.7/10 (11 ääntä )

Bubble Bobble


Bubble Bobble on Taiton vuonna 1986 julkaisema kolikkopeli, joka on käännetty lukuisille tietokoneille ja videopelikonsoleille. Pelin päähenkilöt ovat kaksi lohikäärmettä, vihreä Bub ja sininen Bob. Pelaajien lohikäärmeet puhaltavat kuplia, joihin kiinni jääneet viholliset voidaan tuhota puhkaisemalla kupla. Peli on 1980-luvun tunnetuimpia tietokone- ja videopelejä.

Peli koostuu sadasta yhden ruudun kokoisesta jaksosta. Jaksoissa on tasoja, joilla pelihahmot voivat kulkea. Pelaajien hahmot voivat myös hypätä tasolta toiselle tai alhaalta päin tason läpi. Joissakin jaksoissa on ruudun pohjalla aukko, josta pudottuaan hahmo putoaa välittömästi ruudun ylälaidasta takaisin peliin. Pelaajien puhaltamien kuplien lisäksi ruudun lävitse virtaa muita kuplia, jotka sisältävät esimerkiksi vettä tai kirjaimia. Vesikuplan puhkaisu aiheuttaa virtauksen, joka vie eteen sattuneet vihollisia mukanaan, kuuden eri kirjaimen keräämisestä (”extend”) pelaaja saa uuden elämän. Lisäksi ruudulle ilmestyy lukuisia bonus-esineitä, joiden kerääminen auttaa jakson ratkaisemisessa esimerkiksi nopeuttamalla lohikäärmeen liikkumista.

Kuplat puhkeavat, kun lohikäärme hyppää sen päälle tai jos kupla osuu lohikäärmeen selän piikkeihin tai jos kupla jää lohikäärmeen ja seinän väliin. Lohikäärmeet voivat myös hyppiä kuplien päällä. Jokaisessa kentässä kuplilla on oma määrätty ajautumisratansa, ja ne liikkuvat jollain tietyllä nopeudella. Ruudusta toiseen vaihtelee myös se aika, jonka verran viholliset ovat kuplien vankina ennen kuin ne vapautuvat vihaisina (jolloin ne ovat punaisia ja nopeampia). Jos ruudussa viettää liian pitkän ajan, viholliset ensin suuttuvat (”hurry up!”) ja myöhemmin ruudulle ilmaantuu voittamaton vihollinen, valkoinen kalan pääkallo, joka hakeutuu pelaajaa kohti. Kolikkopelin kotilaitteille tehdyissä käännöksissä kuplien virtausnopeus ja vihollisten vankinapysymisaika eivät välttämättä vaihtele ollenkaan.

Pelin pääsuunnittelija on Fukio Mitsuji ja musiikki Zuntata-nimisen ryhmän ja Tadashi Kimijiman tekemä. Pelin aikana kuultava ylipirteä musiikki on jäänyt ihmisten päähän ja siitä on myöhemmin tehty lukuisia remiksauksia. Siitä liikkuu Internetissä myös oikeilla soittimilla esitettyjä versioita, kuten erään hampshirelaisen peruskoulun puhallinorkesterin tekemä nauhoitus.

Bubble Bobble pelin jatko-osat :

 • Rainbow Islands – The Story of Bubble Bobble 2, 1987, kolikkopeli, käännetty lukuisille laitteille
 • Final Bubble Bobble, 1988, Sega Master System
 • Parasol Stars, 1991, alun perin PC-Engine, käännetty muutamille muille laitteille
 • Bubble Bobble Part 2, 1993, NES
 • Bubble Bobble II, toiselta nimeltään Bubble Symphony, 1994, kolikkopeli, käännetty Sega Saturnille
 • Bubble Memories – The Story of Bubble Bobble III, 1996, kolikkopeli
 • Rainbow Islands – Putty’s Party, 2000, Bandai Wonderswan
 • Lisäksi Bubble Bobblen päähenkilöt ovat myös Puzzle Bobble -sarjan pääosassa.

Youtube video Bubble Bobble pelistä :

Viitteet : Wikipedia Bubble Bobble peli

Bubble Bobble, 7.7 out of 10 based on 11 ratings
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

29.9.2011

Voit jättää vastauksen, tai trackback omalta sivustolta.

Yksi vastaus to “Bubble Bobble”

 1. Tinsku sanoo:

  Paras peli IKINÄ!! 😀

Jätä kommentti