VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 8.4/10 (17 ääntä )

Broken Sword


Broken Sword on seikkailupelisarja, jonka luoja on englantilainen pelitalo Revolution Software, joka on luonut myös fantasiaseikkailun Lure of the Temptress, scifi-aiheisen Beneath a Steel Skyn ja hyvin vähän suosiota saavuttaneen In Cold Blood -pelin, joka julkaistiin PlayStationille.

Pelisarjan tarina alkaa pelissä Broken Sword: The Shadow of the Templars (1996), joka tunnetaan Yhdysvalloissa myös nimellä Circle of Blood. Pelissä nuori yhdysvaltalainen asianajaja George Stobbart ja ranskalainen reportteri Nicole Collard yrittävät ratkaista mystisen murhasarjan arvoitusta. Jäljet johtavat temppeliherrojen salaisuuden perään.

Gabriel Knightin tapaan sarjassa on voimakkaita historiallisia elementtejä, jotka antavat sille lähes aidon tunteen. Ensimmäinen Broken Sword ja Gabriel Knight 3 sisältävät tiettyjä yhtenäisiä teemoja kuten temppeliherrojen aarre. Pelisarjat ovatkin monella tapaa samanlaisia. Ensimmäistä peliä on verrattu The Curse of Monkey Island -peliin, mutta sen ensimmäinen jatko-osa ei saavuttanut yhtä suurta suosiota huolimatta omista vahvuuksistaan.

Pelisarjassa riittää haastetta jopa kokeneimmillekkin pelaajille, sillä koko sarja on tullut tunnetuksi siitä, että jotkut arvoitukset vaativat hieman omalaatuisen ratkaisutavan, joka ei ole aina ihan se ensimmäisenä mieleentuleva ratkaisu.

Pelistä on tehty myös seuraavat jatko-osat :

 • Broken Sword 2: The Smoking Mirror, joka sijoittuu Etelä-Amerikkalaiseen fiktiiviseen valtioon nimeltään Quaramonte. Pelistä on myös olemassa suomeksi tekstitetty versio.
 • Broken Sword: The Sleeping Dragon, joka julkaistiin 2003 ja on sarjan ensimmäinen kolmiulotteinen osa.
 • Broken Sword 4 julkaistiin syksyllä 2006. Pelisarjasta on myös suunnitteilla elokuva, joka pohjautuisi sarjan ensimmäiseen osaan.
 • Broken Sword: The Shadow of the Templars – Director’s Cut julkaistiin vuonna 2009 Ubisoftin toimesta Nintendo DS:lle ja Wiille. Se on uudistettu versio ensimmäisestä osasta.

Broken Sword The Shadow of the Templars Youtube video pelistä :

Viittaukset : Wikipedia Broken Sword pelisarja kuvaus

Broken Sword, 8.4 out of 10 based on 17 ratings
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

3.1.2012

2 Vastausta to “Broken Sword”

 1. Erkki sanoo:

  Broken Sword 2: The Smoking Mirror, joka sijoittuu Etelä-Amerikkalaiseen fiktiiviseen valtioon nimeltään Quaramonte. ”””!!!Pelistä on myös olemassa suomeksi tekstitetty versio!!!”””.

  Siis mitäh voisitko kertoa mistä tuon suomeksi tekstitetyn version saa???

  • Retroman sanoo:

   Koitin googlesta etsiä puolisen tuntia suomenkielistä pakettia, mutta en löytänyt. Nähtävästi tuota pakettia on ollut aikoinaan jaossa, mutta enään ei löytynyt mistään, ei edes torrenttina. Jos kuitenkin satut itse löytään jostain tuon paketin, niin ilmoitatko tännekkin latauslinkin, niin laitan sivustolle jakoon. Kyseessähän on ns ”language pack” tekstitiedosto, jonka kuka tahansa voi itse kääntää englannista suomeksi. Jos löydät torrenttina, niin on ihan laillinen.

Jätä kommentti