VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 7.3/10 (7 ääntä )

Blade Runner

Blade Runner PC Ravintola

Blade Runner on Westwood Studios:in tekemä ja Virgin Interactive Entertainment:in 1997 julkaisema Point & Click tyyppinen seikkailupeli, joka pohjautuu vuonna 1982 tehtyyn Blade Runner elokuvaan. Pelin juoni kuitenkin poikkeaa täysin elokuvasta sisältäen kuitenkin elokuvasta tutut henkilöhahmot ja tapahtumapaikat.

Peli sijoittuu vuoden 2019 Los Angelesiin, jossa pelaaja asettuu etsivä Ray McCoyn ”Blade Runner” rooliin, jonka tehtävänä on metsästää karkuteillä olevia replikantteja (androideja). Replikantteja epäillään eläinten murhista, joka vastaa tulevaisuudessa lähes ihmisen murhaa johtuen eläinten uhanalaisuudesta.

Peli on tyypillinen dekkarityylinen seikkailupeli, missä pelaajan on ratkaistava useita pieniä pulmanratkontatehtäviä ja kerätä todisteita edetäkseen tarinassa pidemmälle. Pelaaja voi etsiä rikospaikoilta todisteita, kuten tavaroita, valokuvia ja erilaisia merkintöjä. Pelaajalla on myös käytössään ESPER-järjestelmä, joka mahdollistaa tarkemman esineiden ja valokuvien tutkimisen. Kaikki pelin todisteet siirtyvät McCoyn KIA-järjestelmään, jonka avulla pelaajan on helpompi hahmottaa mikä todiste liittyy mihinkin. Pelissä on juokseva aika, minkä aikana pelaaja voi suorittaa salapoliisityötään, jonka rinnalla myös vihollisen tekoäly tekee omia ratkaisujaan. Pelaajan toiminnot, kuten epäiltyjen tai silminnäkijöiden haastattelut usein vaikuttavat tarinan kulkuun riippuen kuulusteleeko pelaaja henkilöitä agressiivisesti, vai empaattisesti.

Blade Runner painottuu pääasiassa pulmanratkontatehtäviin, mutta peliin on lisätty mukaan myös toimintakohtauksia. Pelaajan pääasiallisena aseena toimii Rayn pistooli, jonka pelaaja voi ladata useilla erityyppiisillä panoksilla.

Graafisesti pelissä on käytetty 2D:n ja 3D:n sekoitusta. Taustat ovat 3D-mallinnettuja, mutta ne ovat esirenderöityjä, eikä pelin kuvakulma voi liikkua reaaliajassa. Taustamaisemissa on kuitenkin liitetty hienosti liikkuvia animaatioita, kuten eläväntuntuisia varjoja, usvaa, höyryä ja valotehosteita jotka tuovat peliin tunnelman täysin kolmiulotteisesta maailmasta. Pelihahmo on toteutettu täysin kolmiulotteisena ja sen animointi on sulavaa. Peli onkin todella kaunista katseltavaa ja vastaa grafiikaltaan lähes nykypäivän pelejä. Useat elokuvasta tutut henkilöhahmot esiintyvät pelissä aidoilla vastaavilla ääninäyttelijöillä.

YouTube video Blade Runner pelistä

Blade Runner, 7.3 out of 10 based on 7 ratings
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

11.12.2012

Jätä kommentti