VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 7.0/10 (7 ääntä )

Bionic Commando


Bionic Commando (1987) (japanissa Top Secret) on alun perin Capcomin julkaisema kolikkopeli, joka myöhemmin käännettiin myös useille kotitietokoneille (Amiga, Amstrad CPC, Atari ST, Commodore 64, ZX Spectrum) brittiläisen Software Creationsin toimesta ja Go!:n julkaisemana.

Bionic Commandon päähahmo on pelin nimenkin mukaisesti kommando, jolla on varusteenaan bioninen käsivarsi, josta tämä voi singota heittokoukun jolla heijata itseään eteenpäin pelialueella. Vaikka kyseessä onkin tasohyppelypeli, pelaaja ei kykene hyppäämään, vaan kuilujen ja esteiden ylittämisessä on käytettävä apunaan bionista käsivartta.

8-bittisen Nintendon käännös pelistä tehtiin kokonaan uudestaan ja siihen sisältyy uutena piirteenä esimerkiksi karttanäyttö, josta valitaan alue. Capcom mainostikin peliä Yhdysvalloissa Commando-pelin jatko-osana verraten pelin päähahmoa Commando-pelin Super Joe nimiseen päähahmoon. Myöhemmin Super Joe lisättiinkin Bionic Commandon NES-version vaihtoehtoiseksi pelihahmoksi.

Pelin NES-versiosta tuli varsin suosittu. Niko Nirvi arvioi myös suoraan kolikkopeliin perustuneet tietokonekäännökset varsin hyviksi MikroBitti-lehden vuoden 1988 syyskuun numerossa. Tietokonekäännökset eivät kuitenkaan saaneet varauksettomia kehuja lehdistössä. Commdore 64:lle pelistä ilmestyi kaksi versiota, joista toista on pidetty ala-arvoisena.

Tim Follin sovitti kolikkopelin soundtrackin tietokonekäännöksiin. Etenkin Amigan ja Commodore 64:n versioiden musiikit ovat jääneet elämään harrastajien piirissä. NES-versiossa on kokonaan uudet musiikit ja niistäkin on tehty remiksauksia 2000-luvulla.

Youtube video Bionic Commando pelistä :

Viittaukset : Wikipedia Bionic Commando kuvaus

Bionic Commando, 7.0 out of 10 based on 7 ratings
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

25.2.2012

Jätä kommentti