VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 7.1/10 (8 ääntä )

Benefactor

Benefactor - Amiga - Egypti

Benefactor on Digital Illusionsin tekemä ja Psygnosis-yhtiön 1994 julkaisema tasohyppelypeli joka julkaistiin Commodore Amiga järjestelmille.

Peli on sekoitus tasohyppelyä ja pulmanratkontaa. Peli myötäilee idealtaan hieman Psygnosiksen aikaisemmin julkaisemaa Lemmings peliä. Pelissä pelaaja ohjaa Ben E. Factoria, jonka tehtävänä on pelastaa kotiplaneetalta kidnapatun ”Merry Men” joukkion. Onnistuakseen tehtävässä pelaajan on kuljettava läpi kuuden eri maailman jotka sisältävät yli 60 rataa.

Pelin radoissa pelaajan on kerättävä avaimia, joilla pystytään avaamaan vankityrmän ovia ja näin pelastamaan panttivankeja. Panttivangin pelastettua pelaaja saa apua häneltä eri tehtävissä, joita radoissa tulee suorittaa. Kun radan kaikki panttivangit on pelastettu on pelaajan palattava takaisin alkupisteeseen läpäistääkseen radan. Toisin kuin pelaajan kohdalla viholliset eivät voi vahingoittaa panttivankeja radalla.

Joissakin radoissa jotkin pelastettavat ”Merry Men” hahmot ovat sekaisin. Sekaisin olevat hahmot eivät käyttäydy avuliaasti, vaan he kulkevat tyhjäpäinä suoraan eteen kohti vaaroja, kuten Lemmings pelissä. Nämä kyseiset seonneet yksilöt on pelastettava kaatamalla maalipöntön heidän päälleen, jonka jälkeen hahmot käyttäytyvät taas normaalisti.

Peli ei sisällä ollenkaan elämiä, joten pelaajalla on mahdollisuus yrittää rataa läpi rajattomasti. Jokaisen radan lopulla pelaajalle annetaan salasana, jolla pelaaja pystyy jatkamaan myöhemmässä vaiheessa peliä.

Pelin maailmat ja radat

  • Underworld (9 rataa): maan alla
  • Tombs of Egypt (9 rataa): muinainen Egypti
  • The treetop rescue (10 rataa): viidakko
  • Stones & bones (10 rataa): kummitustalo
  • Merry winterland (10 rataa): arktinen
  • The techno treat (10 rataa): scifi
  • To hell with Minniat (2 rataa): Minniat planeetta

YouTube video Benefactor pelistä

Benefactor, 7.1 out of 10 based on 8 ratings
Benefactor koodit ja vihjeet Kopioi leikepöydälleNäytä koodit
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

4.2.2014

Jätä kommentti