VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 4.7/10 (3 ääntä )

BC Racers tiedoston lataus
Lataa BC Racers
Koko: 0.00B
ladattu: kertaa

BC Racers


BC Racers on Core Design peliyhtiön 1993 tekemä autopeli, joka keskittyy esihistorialliseen ralliin. Peli julkaistiin PC:n MS-DOS-,  3DO- ja Sega Megadrive- alustoille. Kyseessä on kolmas osa Chuck Rock sarjassa.

Pelin juonena miljonääri Millstone Rockafella on järjestänyt formula BC-kilpailun päävoittoonaan uskomattoman hieno kivipyörä. Kilpailuun osallistuu mukaan jos minkälaista esihistoriallista luolamiestä ja menopeliä. Rallia ajetaan aina pareittain, missä toinen hahmo hoitaa kulkuvälineen ohjauksen ja toinen aseiden käyttämisen.

Peli sisältää neljä eri vaikeustasoa: Helppo, keskitaso vaikea ja kivenkova. Jokainen vaikeustaso eroaa toisistaan ratojen puolesta, joka tekee peliin yhteensä 32 eri rataa. Radat sisältävät myös eri teemoja, kuten tulivuorista, aavikoista ja viidakoista. Radat sisältävät aina neljä kierrosta. Radoilla esiintyy ”turbo boosteja”, joita käyttämällä kiviajoneuvoista saadaan puristettua hetkellisesti enemmän tehoa. Pelissä pelataan likaista peliä ja vastustajan kimppuun käydään armotta kiilaamalla, sekä kuljettajan ja vänkärin voimin. Jos ajoneuvoa hakataan tarpeeksi, se rikkoontuu ja pelaaja saa tästä lisäpisteitä. Sama rikkoontuminen voi tapahtua myös pelaajan ajoneuvolle, joka aiheuttaa kisan päättymisen.

Pelin jotku porttaukset sisältävät jaetun kuvaruudun, missä ihmispelaajat voivat ajaa kilpaa keskenään. Kuitenkin Mega-CD versio sisältää yhteistyön mahdollistavan moninpelin, missä toinen pelaaja hoitaa ajoneuvon ohjauksen ja toinen aseiden käytön.

Pelin vaikeustaso on toteutettu melko mallikkaasti. Peli alkaa hyvin helpoista radoista, jossa ensimmäisten minuuttien aikana pelaaja oppii ajoneuvon käyttäytymisen ja pelin toiminnan. Pelin edetessä ja vaikeustason kasvaessa matkaan tulee yöratoja joita on melko hankala ajaa huonolla valaistuksella. Radat vaikeentuvat sisältäen ramppeja ja siltoja. Vaikeimmissa vastaan tulee liukkaita lunta sisältäviä ratoja. Lisäksi vaikeimmat radat sisältävät hyvin kapeita tiukkoja mutkia.

BC Racers on hauska huumoria sisältävä rallipeli, joka ei suhtaudu simulaatiomaisen vakavasti kilpa-autoiluun. Peli sisältää myös hauskoja hahmoja, jotka on nimetty aitojen julkkisten mukaan, kuten Brick Jagger, Sid Viscous ja Jimi Handtrix (Mick Jagger, Sid Vicious ja Jimi Hendrix). Pelin grafiikat sopivat hyvin teemaan ja ne ovat myös huumorilla höystettyjä sarjakuvamaisia piirroksia. Peli on enimmäkseen arcademainen  toteutus, joka muistuttaa hieman Wacky Wheels peliä erilaisella teemalla.

YouTube video BC Racers pelistä

BC Racers, 4.7 out of 10 based on 3 ratings
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

2.5.2013

Jätä kommentti