VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 8.8/10 (4 ääntä )

Battle Isle 2

Battle Isle 2 Kartta Taistelu Strategia Vuoristo

Battle Isle 2 on Blue Byte yhtiön tekemä ja Accolade:n vuonna 1994 julkaisema vuoropohjainen strategiapeli. Peli julkaistiin MS-DOS ja Amiga 500 järjestelmille, sekä myöhempi versio Microsoft Windows käyttöjärjestelmälle. Kyseessä on Battle Isle sarjan toinen osa.

Kyseessä on omaperäinen strategiapeli, joka on onnistunut sovittamaan edeltäjänsä parhaat strategiset ominaisuudet käyttöön tuoden uudentyyppisen strategiasotapelien konseptin. Verrattuna edelliseen osaan pelaajalla on nyt mahdollisuus suorittaa sekä hyökkäyksiä, sekä puolustuksia omalla vuorollansa. Kyseessä oli yksi ensimmäisistä vuoropohjaisista strategiapeleistä, joka omaksui kyseisen pelityylin ja jota alettiin käyttämään myös laajemmin strategiapelien parissa.

Battle Isle 2 pelin juoni jatkuu siitä mihin ensimmäinen osa jäi. Pelin hyvikset saapuvat hakemaan pelaajaa avaruusaluksellaan hyökkäyksen kohteena olevalle kotiplaneetalleen nimeltä Titan Net. Pelaaja on heidän valittu johtajansa, jonka on johdatettava heidän armeijansa voittoon.

Peli alkaa intron jälkeen suoraan ensimmäisestä tehtävästä. Taistelut vaikeentuvat aina pidemmälle edetessä. Pelin karttasuunnittelu on toteutettu loistavasti, eikä toista liikaa itseään. Pelin loppupäässä olevat radat ovat kuitenkin joko hyvin vaikeita, jos ei jopa lähes mahdottomia läpäistä.

Peli sisältää valtavan määrän yksiköitä aina kuten jalkaväkirobotteja, tankkeja, lentoaluksia, valtavia taistelualuksia. Jokainen yksikkö ja alus pitää sisällään omanlaisensa asevarustelun ja ominaisuudet. Pelin taisteluita voidaan kuvata melkein kuin toisen maailmansodan salamasodaksi, missä käytetään kaikkien joukkojen omia ominaisuuksia yhtäaikaisesti vihollisen nujertamiseksi.  Yksiköiden voitot palkitaan kokemuspisteillä, joilla on suuri merkitys taisteluissa. Myös taisteluiden sääilmiöt ja karttojen alueet määrittävät pitkälti taisteluiden oikean taktikoinnin.

Pelin grafiikat ovat hyvin toteutettuja aikaansa nähden. Peli yhdistää pieniä 3d animaatiopätkiä ja hienosti toteutettua 2D-tyyliä käsin piirretyissä kartoissa. Itse objektit ovat 3D-renderöityjä, mutta muunnettuja normaaliksi 2D objektiksi. Pelin käyttöliittymääkään ei voida haukkua, joskin se vaatii hieman opettelua.

Battle Isle 2 on aikansa strategiaosaston huippukastia tuoreen ideansa ja omaperäisyytendä puolesta.

YouTube video Battle Isle 2 pelistä

Battle Isle 2, 8.8 out of 10 based on 4 ratings
Battle Isle 2 koodit ja vihjeet Kopioi leikepöydälleNäytä koodit
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

15.5.2013

Jätä kommentti