VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 5.3/10 (3 ääntä )

Batman The Movie


Batman The Movie on Ocean-yhtiön 1989 tekemä toimintapeli joka perustuu Batman elokuvaan. Pelistä julkaistiin versiot alustoille : Amiga, Amstrad/Schneider CPC464/664/6128, Atari ST/E, Commodore C64/128, MSX 1/2, PC (DOS), Sinclair ZX Spectrum 48/128/+2/+3.

Batman pelissä yhdistellään useita eri aiheita, kuten tasohyppelyä, batmobiililla ajamista, sekä lentokoneella ajoa. Peli alkaa tasohyppelystä, missä pelaaja ohjastaa sankariamme Batmaniä läpi tehtaan. Tehdas sisältää useita vaaroja, kuten höyrysumua, tippuvia happotippoja, sekä tietysti Jokerin ilkeitä kätyreitä, joita lepakkomies heittelee lepakkoheittimellä. Batmanin varusteisiin kuuluu myös köysi, jolla Batman pystyy tarrautumaan ja heijaan, sekä nouseen eri paikkoihin. Köyden merkitys pelissä on suuressa osassa ja sen käyttäminen on hauskaa.  Jokerin kätyrit muodostuvat pistooleilla ampuvista ja kranaatteja heittelivistä pahiksista. Pistoolimiehet pystyvät ampuun myös yläviistoihin ja kranaattimiehet heitteleen kranaatteja alempiin kerroksiin. Kun ensimmäinen taso on läpäisty Jack kuolee ja Jokeri syntyy. Batman siirtyy ajaan lepakkoautoaan jahdaten Jokeria.

Pelin batmobiililla ajaminen on toteutettu suhteellisen hyvin verrattuna sen ajan muihin autopeleihin. Nopeudentuntu ja maisemien liike on suhteellisen sulavaa ja autolla ajoa pelaa mielellään. Autolla ajamisessa seurataan ruudulla näkyviä nuolia ja käännytään aina risteyksestä nuolen niin näyttäen. Muita autoja tulee väistellä liikenteen seassa, tai batmobiililla jäädään jälkeen.

Autolla ajamisen jälkeen Batman siirtyy ohjastaan batlentokonetta ajaen Gothamin katuja pitkin ja katkaisten Jokerin ilmapallojen naruja. Lento-osuus muistuttaa täysin autolla ajamista, mutta Batmanillä onkin allaan lentokone ja koneen ohjaus on hieman erilainen. Tavoitteena on osua jokaiseen ilmapalloon.

Lentopeliosuuden jälkeen Batman siirtyy taas tasohyppelyyn suuressa pilvenpiirtäjässä, jossa se jahtaa Jokeria. Vaihe muistuttaa täysin pelin ensimmäistä rataa mutta taustat ovat vaihtuneet tehtaan teemasta linnaan. Vastassa on jälleen kerran samat pahikset lisättynä vielä rotat mukaan kenttään. Tavoitteena on päästä nouseen pilvenpiirtäjän huipulle ja saada Jokeri kiinni.

Batman The Movie Youtube video :

Batman The Movie, 5.3 out of 10 based on 3 ratings
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

27.12.2011

Voit jättää vastauksen, tai trackback omalta sivustolta.

Jätä kommentti