VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 7.0/10 (3 ääntä )

Banshee

Banshee Lentokonepeli Meritaistelu

Banshee on Core Design-yhtiön 1994 tekemä arcadetyylinen lentokonepeli, missä pelaaja ohjastaa toisen maailmansodan lentokonetta tulittaen kaikkia liikkuvia kohteita. Peli julkaistiin vain Amiga 500 laitteistolle.

Peli on kuvattu ylhäältä käsin ja pelaaja pystyy ohjastamaan lentokonetta näytön alueella eri suuntiin. Samalla maisemat rullaavat edespäin tasaisella nopeudella ja erilaisia vihollisia ilmaantuu vastaan eri ilmansuunnista.

Pelin ensimmäinen rata on pääasiassa meren päällä, josta siirrytään vähitellen rannikon kautta kaupungin ylle aina vihollisen tukikohtiin asti. Loppuosuuksissa matkataan lumikentille, hiekkamyrskyiselle aavikolle, sekä hieman aiheesta poiketen avaruuteen. Matkan varrella vastaan tulee jos jonkinlaista vihollisen sotakoneistoa. Pääasiassa jokaisessa radassa esiintyy vihollisen erilaisia lentokoneita, jotka käyttäytyvät toisistaan erilailla. Osa lentokoneista on pieniä ja vikkeliä, kun osa taas massiivisen aseistuksen omaavia pommikoneita. Merellä vastaan tulee myös veneitä, sukellusveneitä, lentotukialuksia. Maalla taas vastassa on panssarivaunuja, tukikohtien tykkitorneja ja muita sotajoukkoja. Viimeinen avaruusrata taas poikkeaa täysin aikaisemmista kentistä sisältäen avaruusaluksia ja muita scifiteemaan liittyviä muukalaisten lentohärveleitä.

Pelaajalla on käytössään päättymättömät perusaseet, joihin pelaajalla on mahdollisuus kerätä lisävarustusta saaden lisää tulivoimaa. Radalla liitelee usein myös ensiapulaukkuja, jotka palauttavat lentokoneen kilvet ennalleen. 1UP logot antavat lisäelämiä ja potkuripaketit lisäävät lentokoneen ketteryyttä.

Banshee on perus vieriväruutuinen ampumapeli lentokoneteemalla, jossa vaaditaan lähinnä nopeaa reaktiokykyä. Peli on graafisesti tasokas, joskin osa 2D maisemista on hieman turhan laatikkomaisia tietyissä radoissa. Useissa radoissa on mukana lisäefektejä, kuten rankkasade, lumisade, tai aavikkomyrsky hiekkapölyn muodossa. Maapallolla esiintyvät viholliset ovat hyvin monipuoliset, eikä viholliset taikka ratasuunnittelu todellakaan toista itseään. Pelin viimeinen rata kuitenkin poikkeaa hieman aiheesta, jonka vuoksi ainakin omasta mielestäni tämän olisi voinut jättää välistä.

YouTube video Banshee pelistä:

Banshee, 7.0 out of 10 based on 3 ratings
Banshee koodit ja vihjeet Kopioi leikepöydälleNäytä koodit
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

11.3.2013

Jätä kommentti